Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha egy cigányasszony azt...

Ha egy cigányasszony azt mondja nekem a kocsmában hogy 1000 Ft ért jósol én meg azt mondom hogy nincs nálam pénz és azt mondja hogy akkor jól akkor jósol hitelbe én pedig hogy megszabaduljak tőle ráhagyom akkor utána követelheti tőlem jogilag?

Figyelt kérdés
Ha egy igányasszony azt mondja nekem a kocsmában hogy 1000 Ft ért jósol én meg azt mondom hogy nincs nálam pénz és azt mondja hogy akkor jól akkor jósol hitelbe én pedig hogy megszabaduljak tőle ráhagyom akkor utána követelheti tőlem jogilag az 1000 Ft ot ha számtalan szemtanú van és ráadásul még a belső kamera is rögzítette az esetet?
2022. júl. 10. 06:46
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
93%
Mért ne követelhetne? Még a bíróság is elfogadja szóbeli szerződésnek, ha számtalan tanú van rá.
2022. júl. 10. 07:18
 2/12 anonim ***** válasza:
96%
Nem látta elöre, hogy nem adod meg? Ez aztán a jós!
2022. júl. 10. 07:18
 3/12 anonim ***** válasza:
96%

Hivatalosan a szóbeli szerződés is érvényes csak nehezebb számonkérni. Szóval igen, követelheti.

Ellenben ott még megfoghatod, hogy ha tud jósolni, akkor tudnia kellett, hogy nem fogod teljesíteni a rád eső részt és így, ennek tudatában ment bele az alkuba.

2022. júl. 10. 07:19
 4/12 belapus ***** válasza:
100%

A szóbeli szerződés is kötelez.

A kérdés az, mit tud bizonyítani pontosan a másik fél ?

2022. júl. 10. 07:21
 5/12 tgt ***** válasza:
95%
Követelheti, feltéve, hogy vállalkozó és tud számlát adni a jóslásról. Mert ha feketén csinálja, akkor nem követelhet tőled semmit, mert magát buktatná le, hogy adócsaló.
2022. júl. 10. 07:27
 6/12 A kérdező kommentje:

Igazából ez egy megtörtént eset és nem hiszem hogy 1000 Ft ért egyáltalán érdemes perelni de a jog érdekelt. Valószínű hogy vállalkozóként csinálja Az bizony tény hogy voltak szemtanúk és nem tudom hogy a pirosság kocsmatöltelék ek szavahihetőségét megkérdőjelezni De ha igen akkor kamerás felvétel is van...

Még az érdekelne hogy atöbben is mondták hogy ha jós akkor látnia kellett volna hogy nem fog fizetni. Ez jogilag tényleg megállná?

A másik kérdés hogy ha tenyleg bíróságra vinné az ügyet mert mondjuk van vállalkozókkal az részemről bűncselekménynek számít szabálysértésnek vagy mi másnak?

Van e itt is összeghatár. Úgy tudom 50000 Ft fölött más megítélése van. Töltik fel hogy nem 1000 Ft ot mond hanem 51000 Ft-ot tanúk es kamera előtt. Pedig nem vagyok jogi ismeretekkel rendelkező és ugyanúgy ráhagyom. Akkor jogilag más megítélésről lenne szó mert hogy magas összegről van szó?

És köszönöm mindenkinek a komoly választ Még hogyha a kérdés komolytalannak is tűnik de ez ténylegesen meg is történt. Mondjuk az számíthat valamit hogy a jóslata több éve történt és csak részben jött be? Például jósolta hogy lesz egy csalfa nő meg egy igazi az egyik a szemembe néz a másik elfordítja a szemét szégyenlősen és az utóbbi lesz az igazi. Az első az tényleg jött abból három is az életembe de a második nem. És ez is komoly ez is így történt. Azt is megjósolta hogy el fogok költözni és ez így megtörtént.

2022. júl. 10. 07:34
 7/12 A kérdező kommentje:
Legelső mondatoknál elírtam bocsánat. Akartam írni hogy valószínű hogy nem vállalkozóként csinálja.
2022. júl. 10. 07:35
 8/12 tgt ***** válasza:
100%
Mondhatod azt, hogy kifizeted, de kérsz számlát róla. Ha nem akar adni számlát, azt mondod, akkor feljelented a Navnál, és akkor nagyon meg fogják büntetni.
2022. júl. 10. 08:05
 9/12 A kérdező kommentje:

Jó csak engem az is érdekel hogyha mondjuk tényleg van vállalkozóija akkor itt mi a pontos jogi helyzet.

1. Számít e az hogy nem látta előre hogy nem fogok fizetni.

2. Számít e az hogy a jóslat csak részben jött be?

3. Számít e az hogy 1000 Ft hangzott el vagy magasabb összeg? Én ugyanis jogi végzettség nélkül ráhagytam hogy megszabaduljak tőle De ha például nem 1000 Ft ot mond hanem egy millió forintot és én ugyanígy ráhagyom akkor ez egy más megítélés lenne?

2022. júl. 10. 08:11
 10/12 tgt ***** válasza:
A cigányasszonynak kell bizonyítania, hogy te szerződést kötöttél vele. Teljes körűen tájékoztatnia kellett téged a szolgáltatásáról. Ha azt mondta, hogy ő meg tudja jósolni a jövőt, akkor hazudott, mert ez a tudomány mai állása szerint nem lehetséges. Vagyis becsapott téged, ezért a szerződés érvénytelen.
2022. júl. 10. 08:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!