Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A saját igazságérzetetek...

A saját igazságérzetetek szerint mi tűnik igazságos eljárásnak a nyíregyházi estben, - amikor egy ember a kilincsbe vezetett árammal próbálta megvédeni a tulajdonát és meg is rázott egy behatolót az áram?

Figyelt kérdés

Elgondolkodtam az eseten és megírom őszintén nem jutottam olyan elbírálásig, amely ténylegesen igazságot szolgáltathatna. A közbiztonságot lehet szapulni, - én sem vagyok elégedett vele, - de senki ügyét nem viszi előrébb, ha itt és most elkezdem A4-es oldalakat felemésztő terjedelemben szapulni. Azt is tudni kell az esethez, hogy a Nyírség azok közé a térségek közé tartozik, amelyeket különösen súlyt a munkanélküliség, - olyan jövedelmekből kénytelenek ott élni emberek, akik részesülnek a "kegyben", hogy dolgozhatnak, amelyből sok ember még az éhenhalást is képtelen elképzelni. Lényegében mindenki életművész abban a térségben és úgy "varázsolja a megélhetést", ahogyan csak a leleményességéből futja. Ugyanakkor az sem járja, hogy csak úgy el lehet venni másoktól azt, amiért tisztességgel megdolgoztak. Ellenben akár a postás is benyithatott volna az árammal védett ingatlanba.

Szerintetek van ténylegesen igazságos állásfoglalás egy ilyen bonyolult, paradoxon helyzetben?

2022. júl. 5. 12:35
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Gondolom a 8# és a 10# választ ugyanaz az ember küldte be, - nekem eddig ezek a válaszok voltak a "legjobbak", - persze olyan, hogy "jó" (klasszikus értelemben) nem létezik, mint írtam is! Mindenesetre nekem eddig ez tűnik a "legkorrektebb" megoldásnak! Köszönöm ezeket a válaszokat is! (Tartom magam ahhoz, hogy minden érdemi válasz továbbra is "zöldet ér", - nincs kivétel részemről!)
2022. júl. 5. 14:02
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos a telekhatáron belül sem lehet mindent bevetni.

Volt olyan eset amikor a behatoló beleesett egy rosszul lefedett gödörbe, ami a bekerített telken belül volt aztán a tulajt hurcolták meg. Pedig az csak egy korhadt deszkával letakart gödör volt, szimpán trehány munka.

De ha már villannyal akarnám védeni a telkem akkor vennék egy villanypásztort. Nem halálos de k.rva nagyot tud ütni.

2022. júl. 5. 14:05
 13/16 anonim ***** válasza:

A módszer az ami nagyon nem jó, fegyver kellene odahaza, az nem is lőheti le a postást véletlenül, de meg lehet mégis védeni vele a tulajdont. Sajnos ez egy olyan ország ahol a bűnözőknek több joga van, de attól még morálisan nyilván jogos megvédeni azt ami a tied.

Azt meg ne vegyük ide hogy "kevés a munka", akik ilyet csinálnak általában nem is akarnak próbálkozni munkakereséssel, mert egyszerűbb elvenni másét.

Itt egyedül akkor néznék félre, ha tolvaj a tolvajtól menne lopni (pl. a betörő politikushoz törne be).

2022. júl. 5. 21:35
 14/16 A kérdező kommentje:
Mint mindegyiknek, ennek a válasznak is meg van a "saját igazsága"! Köszönöm!
2022. júl. 5. 21:38
 15/16 anonim ***** válasza:
Tulajdonképpen le lehet lőni, van is erre egy jogi kiskapu, ami a magánlaksértés minősített esetei, illetőleg a jogos védelem sorai között keresendő.
2022. júl. 5. 21:44
 16/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2022. júl. 5. 21:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!