A saját igazságérzetetek szerint mi tűnik igazságos eljárásnak a nyíregyházi estben, - amikor egy ember a kilincsbe vezetett árammal próbálta megvédeni a tulajdonát és meg is rázott egy behatolót az áram?
Elgondolkodtam az eseten és megírom őszintén nem jutottam olyan elbírálásig, amely ténylegesen igazságot szolgáltathatna. A közbiztonságot lehet szapulni, - én sem vagyok elégedett vele, - de senki ügyét nem viszi előrébb, ha itt és most elkezdem A4-es oldalakat felemésztő terjedelemben szapulni. Azt is tudni kell az esethez, hogy a Nyírség azok közé a térségek közé tartozik, amelyeket különösen súlyt a munkanélküliség, - olyan jövedelmekből kénytelenek ott élni emberek, akik részesülnek a "kegyben", hogy dolgozhatnak, amelyből sok ember még az éhenhalást is képtelen elképzelni. Lényegében mindenki életművész abban a térségben és úgy "varázsolja a megélhetést", ahogyan csak a leleményességéből futja. Ugyanakkor az sem járja, hogy csak úgy el lehet venni másoktól azt, amiért tisztességgel megdolgoztak. Ellenben akár a postás is benyithatott volna az árammal védett ingatlanba.
Szerintetek van ténylegesen igazságos állásfoglalás egy ilyen bonyolult, paradoxon helyzetben?
Sajnos a telekhatáron belül sem lehet mindent bevetni.
Volt olyan eset amikor a behatoló beleesett egy rosszul lefedett gödörbe, ami a bekerített telken belül volt aztán a tulajt hurcolták meg. Pedig az csak egy korhadt deszkával letakart gödör volt, szimpán trehány munka.
De ha már villannyal akarnám védeni a telkem akkor vennék egy villanypásztort. Nem halálos de k.rva nagyot tud ütni.
A módszer az ami nagyon nem jó, fegyver kellene odahaza, az nem is lőheti le a postást véletlenül, de meg lehet mégis védeni vele a tulajdont. Sajnos ez egy olyan ország ahol a bűnözőknek több joga van, de attól még morálisan nyilván jogos megvédeni azt ami a tied.
Azt meg ne vegyük ide hogy "kevés a munka", akik ilyet csinálnak általában nem is akarnak próbálkozni munkakereséssel, mert egyszerűbb elvenni másét.
Itt egyedül akkor néznék félre, ha tolvaj a tolvajtól menne lopni (pl. a betörő politikushoz törne be).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!