Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ezt köteles eltűrni a gyerek?

Ezt köteles eltűrni a gyerek?

Figyelt kérdés
10 éves lányom sírva jött haza a láthatásról. Az apja párjának van egy 5 éves fia akivel a lányom nem akart játszani. Ezért a nő elhordta a lányom minden bunkónak és a fejéhez vágta, hogy mi csórók vagyunk ők meg gazdagok. Meg uszította az exem, és a gyerek előtt mondta, hogy őt ne is vigyék a strandra, csak őt meg a fiát. Utána nekem is leírta párszor messengeren , hogy bunkó a lányom, meg magának való, és a lányomnak is mondta, hogy soha nem lesznek barátai. Apuka nem állt ki a lánya mellett, hanem leírta, hogy ő nagyon boldog ezzel a nővel. Ez már nem az első eset, hogy az exem és a nője lelkileg bántalmazzák. Mit tehetünk ezügyben?
2022. jún. 20. 07:24
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
14%

Hát nézd, az érthető, hogy a nőnek rosszul esik, hogy a gyereked nem

akart játszani az övével, de kicsit túl tolta. Mi az oka amúgy, hogy a lányod nem akar a kicsivel jatszani?

2022. jún. 20. 07:30
 2/14 A kérdező kommentje:
Rendszeresen rámászik a kissrác, erőszakos, neveletlen, csúnyán beszél. Az apja is azt a kisfiút isteníti, többször nevetve az arcába mondták, hogy itt meg ott voltak, természetesen úgy, hogy őt nem vitték.
2022. jún. 20. 07:34
 3/14 anonim ***** válasza:
93%

Nem köteles tűrni.

Nem kötelező kényszerből játszani, főleg olyannal, akivel nem akar.

Az új nő a bunkó nem a gyerek.

2022. jún. 20. 07:35
 4/14 A kérdező kommentje:
Én próbáltam vele jóban lenni, de ezt én sem tűröm el, hogy lelkileg bántalmazzák a lányomat.
2022. jún. 20. 07:37
 5/14 anonim ***** válasza:
90%
Sajnálom.... Sok mindent nem tehetsz, hiszen úgy néz ki, rajta állnak bosszút mindenképp. Apukaval esetleg le lehet ülni beszelni? Vagy hármasban, a nővel és vele, gyerekek nelkul?
2022. jún. 20. 07:39
 6/14 A kérdező kommentje:
Megbeszélni velük, esélytelen. Ő szerintük nekik van igazuk. Tehetetlen vagyok úgy érzem.
2022. jún. 20. 07:42
 7/14 anonim ***** válasza:
94%

Jelezd a gyámhivatal felé, hogy a gyerek sírva jön haza a láthatásról, elmondása szerint lelkileg bántalmazzák. Ha kell, akkor akár kéthetente minden láthatás végén.

Ha nem friss a válás (azaz nem az elmúlt két évben volt a láthatás szabályozva), akkor a bíróságra is nyújthatsz be keresetet, hogy meg akarod változtatni a láthatást.

2022. jún. 20. 07:46
 8/14 A kérdező kommentje:
Tavaly nyáron lett beadva, januárban lett jogerős az ítélet.
2022. jún. 20. 07:57
 9/14 anonim ***** válasza:
90%
Én is a gyámhatóságot javaslom, pláne ha van írásos bizonyíték, hogy a gyerekedet lebunkózzák és nem tagadják azt hogyan viselkedtek vele.
2022. jún. 20. 08:10
 10/14 A kérdező kommentje:
Van írásos bizonyíték.
2022. jún. 20. 08:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!