Ilyenkor jár kártérítés a munkavállaló részére?
Elméleti kérdés.
A munkavállaló január elsején megbeszéli a munkáltatóval hogy júluius 18-22 között elmegy nyaralni.
Telik az idő, a munkáltató közli a munkavállalóval jún17-én hogy júl18--22 visszavonja a szabadságot, nem mehet el a munkavállaló, mert nem lesz megoldott a helyettesítése vagy valami gazadásági okra hivatkozva.
Azt tudom ha a szabadság mekezdése után rendeli be dolgozni, akkor jár a munkavállalónak kártérítés, de mi van ha a szabadság előtt? Így is keletkezhet több száz ezer forint kárja a munakvállalónak, mert nem fognak neki mindent visszafizetni az fix, szállás, kocsibérlés, repjegy, egyéb jegyek stb.
Azt nem tudom, hogy mi jár, de leírhatom, hogy nálunk hogy volt.
Két nappal a szabadság előtt szólt a főnök, hogy nagy a gáz, szüksége lenne rám, nem lehetne-e arról szó, hogy inkább két héttel később menjek szabira, természetesen az összes felmerülő költségemet fizetik és mondhatok nemet is.
Igent mondtam, mert szeretek ott dolgozni, és tényleg nem okozott nagy kellemetlenséget a dolog, mert rokont látogatni mentem. Természetesen kértem fél órát, hogy felhívhassam a rokont, de neki sem volt gond.
Kérdezte utána a főnök, hogy van-e a költségekről bizonylatom, mert az ugye jobb a könyvelésnek, mondtam neki, hogy igazából csak a repjegyet kell átfoglalnom. Mondta a főnök, hogy ne foglalkozzak vele, adjam neki oda az eredeti jegyeket, két óra múlva meg jött az új jegyekkel. A reptéren vettem észre, hogy nem csak az időpontot módosították, hanem átfoglaltak business class-re.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!