Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ki lehet így rakni a házból?

Ki lehet így rakni a házból?

Figyelt kérdés
Anyósom külföldre költözött, a házában jelenleg a legidősebb lánya lakik. Viszont ő az anyós első házasságából született, a házat pedig a 2.férjével, a férjem és a húga apjával közösen építették. Jelenleg anyósom nevén van, ő úgy rendelkezett, hogy bármrlyik gyereke lakhat benne akinek szüksége van rá. A lányának nincs haszonélvezeti joga. Így a férjem és a húga kitehetik a házból?

2022. jún. 16. 13:04
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
 91/116 anonim ***** válasza:
98%
90# Ilyenkor szokta az anya inkább adományba adni az örökségét, mint hogy ilyen számító pokolfajzatok kaparintsák meg az ő pénzét.
2022. jún. 16. 16:47
 92/116 anonim ***** válasza:
92%

Figyelj, ha odaköltöznétek, garantáltan elüldöznéd ezzel a vállalhatatlan viselkedéssel...

Szegény féltesó, szegény anyósod, én csak sajnálni tudom, hogy egy ilyen mentalitású nő került oda a rokonságba. Nem tudom hány éves lehetsz, de eldobom az eszem a gondolkodásmódodtól. Mondjuk a férjed meg a húgát sem tartom így többre.

2022. jún. 16. 16:47
 93/116 anonim ***** válasza:
98%
Mint zsák a foltját, megtaláltátok ám egymást a férjeddel és a hugával.
2022. jún. 16. 16:48
 94/116 A kérdező kommentje:
Mondtuk neki is, hogy költözzön ki, azt mondta neki elég egy szoba a felsőszinten, az alsó szint és a felső szint fele a miénk lehet, de nem akar elköltözni. Mondtuk, hogy akkor fizesse ki a részü ket, arra meg azt mondta hogy nincs rá pénze.
2022. jún. 16. 16:57
 95/116 anonim ***** válasza:
100%

83: és akkor mi a kérdés...???

Odaköltözhetnétek, de te nem akarsz... Miért is akarnád kiakolbólítani azt a személyt, akinek pontosan ugyanannyi joga van ottlakni...???

2022. jún. 16. 17:02
 96/116 anonim ***** válasza:
100%
86: én is írtam hasonlót az előbb... :-D
2022. jún. 16. 17:03
 97/116 anonim ***** válasza:
98%

94 micsodaaaaa....??? Mit kéne kifizetnie...???

Egyikőtöknek sincs tulajdonjoga!

2022. jún. 16. 17:04
 98/116 anonim válasza:
98%
#94: Klassza a féltesó, mert- ha jól értem- egy negyedet szeretne a házból használatra, pedig- a 3 testvér alapján- egy harmadot is akarhatna. Egyábként fentebb nagyon precízen fogalmaztak: az, úgy használhatja a házat, akinek/ahogyan anyósod megengedi. Ne szívózz, mert még azt is mondhatja, hogy csak a féltesó lakhat ott egyedül... És nincs részetek- anyós él, halála után 1/3-1/3 arányban örököl mindhárom gyereke, függetlenül az előzményektől. ( ki építette, kinek ki az apja, stb) És ha szívóztok, az anyós simán rá is írathatja a házat egy - bármelyik- gyerekére. És ha az ajándékozás után még 10 évet él, akkor meg sem támadhatjátok ezt a döntést. :) Szép napot neked!
2022. jún. 16. 17:05
 99/116 anonim ***** válasza:
98%

Újra és mégegyszer!

Anyós a ház tulajdonosa 100%-ban. Senkinek semennyi tulajdonésze nincs benne! Bárkinek odaadhatná használatra a házat az anyós, akár a barátnőjének, vagy a legközelebbi hajléktalannak is. Ő jogosult 100%-ban rendelkezni a ház fölött.

A kérdező egy kekec frusztrált HP, még azt sem hajlandó elfogadni, amit felajánlottak neki. Hát akkor csak lakjon albérletben.

Milyen jogon akarnád kiakolbólítani onnan a testvéredet?????

2022. jún. 16. 17:09
 100/116 anonim ***** válasza:
98%
100 szónak is egy a vége, a kérdezőnek semmiféle joga nincs rendelkezni.
2022. jún. 16. 17:09
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!