Jogerős ítéletre adhat ítéletet a Törvényszék?
Kedves kérdező! Az alapján, amit írtál, a te esetedben perújítás történt- amiről viszont téged és a védődet értesíteni kellett volna, be kellett volna idézni.
(jogerős, ügydöntő határozattal befejezett büntetőeljárás esetén van erre lehetőség.) A büntető anyagi - és eljárásjognak nem én vagyok a legértőbb művelője, próbálok nem hülyeséget mondani, amire emlékszem: a Be. 637.§-ától taglalja a perújítást, nyilván 2 mondatból nem látok bele, pontosan mi történt(nem tudom, milyen új bizonyíték merült fel az alapügyben, ami miatt perújításra került sor). Pénzbüntetést akkor szoktak szabadságvesztésre "váltani",ha az elítélt nem fizet/részletfizetés esetén egyhavi részlet fizetését elmulasztja, viszont emlékeim szerint ilyenkor fogház lesz a dologból, ami enyhébb szabadságvesztés-fokozat. A pénzbüntetés helyett fegyház nekem elég meredeknek tűnik, megmondom őszintén, ilyet nem is hallottam még...viszont mivel a fegyház a legszigorúbb büntetési forma, kérdés bőven merül fel, hiszen fegyházat az elkövető a súlyosabb bcsk esetén, pl. embert öl/kábítószerrel él vissza/ terrorcselekményt követ el stb.,kaphat, vagy ha többszörös visszaeső. Ilyeneket nem írtál, meg hát a többszörös visszaeső sem pénzbüntetést kapna...elkalandoztam, szóval itt valami nem stimmel, ha túl kevésnek is találta az ügyész a pénzbüntetést, a fegyház nem tűnik életszerűnek a felsoroltak miatt. Mindenképp beszélj a jogi képviselőddel, hogy mit tudnátok tenni!
(ha megjelenik itt a későbbiekben egy büntetőügyekben jártasabb felhasználó, remélhetőleg ő hasznosabb válasszal tud szolgálni)
Ezek szerint nem volt jogerős. Attól, hogy fizeted, még nem az.
Nézd meg a res iudicata (= ítélt dolog) fogalmát.
Amúgy meg Levike, ne kamuzz.
érti ezt vki? :-D
Ki az a Győzi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!