Jogerős ítéletre adhat ítéletet a Törvényszék?
Ítéletre ítéletet?
Hogy tetszik érteni?
Hogy érted?
a jogerős ítélet jogerős. Nem kelll rá plusz ítélet.
Az Első fokú ítélet egy pénzbüntetés volt , amit el is kezdtem fizetni csekk formájában , de három hónap után úgy döntött az ügyész hogy fellebbez mert túl kevésnek gondolta ezt a pénzbüntetést. A
Másodfokú Törvényszék pedig elítélt két év letöltendő fegyház büntetésre! Lehet ilyet csinálnia a jognak???
Bocsánat, nem fejeztem be az irományom, előző vagyok.
*Ez valószínűleg kamu, a jogerős ítéletet nem lehet fellebbezni, a jogerő beállta előtt kellett volna így tenni.
"Lehet ilyet csinálnia a jognak???"
Szia! Sajnos lehet, a bíróságok a mai rendszerben azt csinálnak amit akarnak. Egyébként nem hiszem, hogy kamukérdés, mert előszőr a sima járásibíróságok szoktak ítéletet hozni, ha fellebbeznek másodfokon a törvényszék szokott dönteni és már csak azért sem kamu, mert aki bírósági dolgokon, ítéleteken nem ment soha keresztűl, annak fogalma sincs, hogy mit csinál a járásibíróság meg törvényszék. Kerdező ha a jogerős ítélet nem tetszik fellebbezni jogerő után nem lehet, de van valami, hogy jogerős ítélet ellen is lehet panaszt tenni, van ilyen de ez már magas ügyvédet keress sztem. Amúgy pénzbüntetésről, amit már fizettél is letöltendő fegyházat kérni, hát ez az ügyész elmeroggyant?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!