Ha örökölök lőfegyvert egy engedéllyel rendelkező személytől, de nekem nincs engedélyem fegyvertartásra, akkor mi a törvényszerű eljárás?
5-ös!
Most kifejezetten a hivatalos eljárás érdekel.
Ha úgy van, ahogy a 4-es írja, azt jó megoldásnak tartom.
Acrendorseg nem ertekmegorzo vallalat, ha nem tortenik buncselekmeny, akkor egy percig sem fogja orizgetni senki puskajat.
Ugy tudom, ha csinaltatsz vagy veszel zarhato vitrint, abban tarthatod, ill. hatastalanittatni is lehet (ennek tobbfele modja is van), es akkor tarthatod a kandallo felett is.
A hatastalanittatas modjairol erdeklodj fegyverboltban, vagy a rendorsegnel. De eleve a legbiztosabb, ha beszelsz egy ugyveddel vagy jogasszal, aki jaratos es naprakesz a temaban, es biztosat tud mondani biztos forrasbol. A gyakori valaszai legfeljebb erdekessegnek vagy iranymutatasnak jo jelen helyzetben.
Nekem is van itthon fegyverem, pedig nincs engedélyem hozzá.
A kutyát sem érdekli.
8.-nak.
Remélem az oldat olvasó rendőrség és a moderátorok intézkednek. >:)
Kérdezőnek.
Ha meghal az illető, a környezetének KÖTELEZŐ jelezni a rendőrségen, hogy van fegyvere. BE NE VIDD!!! Hívd ki őket!
Ekkor majd a leendő örökös dönthet:
A.: Leadja, és ennyi. Semmi lóvé!!!
B.: A rendőrség őrizze (Napi valami 6000 forint.)és a hagyatéki után, az örökös ha van engedélye rá viheti, vagy viheti egy az örökössel HIVATALOSAN LESZERZŐDÖTT fegyverbolt vagy lőtér.
9.-hez.
És CSAK A FEGYVERT kell leadni! A távcső, szerelék, tok, tár, lámpa,...leszedhető, a rendőrnek NINCS JOGA elvinni!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!