Feljelenthet a volt munkahelyem?
Sziasztok!
Egy volt munkahelyem allast hirdetett facebookon ami ala bekommenteltem, hogy szornyu a hely, magas a fluktuacio es csak a tulaj gyerekeinek biztos az allas ott, a tobbieket ok nelkul valtogatjak. Ezt azonnal letoroltek de elotte lefotoztak es most a fotoval egyutt kuldott egy emailt az egyik vezeto, hogy ezert fel fognak jelenteni.
Valoban megtehetik?
Nem lesz belőle semmi.
Ha arcoskodnak, mond meg nekik, hogy NAV + munkaügyi ellenőrzés.
Istenem, gyere le...
Koszonom a segitseget. Remelem nem lesz
Nem értem, mi lenne ebben az esetben a feljelentés tárgya. Feljelentés büntetőügyben születik, itt mi a bűncselekmény? Rágalmazás? Becsületsértés? Ha nem egy konkrét személyt illettél negatív jelzővel, akkor egyik sem valósul meg. Igaz nem kell név szerint említened senkit, elég utalni rá, de a fentiekből nem úgy tűnik, hogy elkövettél volna BCS-t. A Munkahelynek, ha az jogi személy ellen nem lehet rágalmazni és becsületet sérteni.
Simán vissza tudsz támadni, azzal, hogy megkérdezed, a GDPR alapján a fényképfelvételt mint személyes adatot hogyan kezelik,és meddig tárolják. Ill. kérheted annak törlését, és jelezheted, hogy az ügyben a NAIH-hoz fordulsz.
Miért vagy punci? És ha feljelent összedől a világ? 🤨
Jobb ha le sem írom eddig mi miatt jelentettek már fel, fogdát is megjártam. A másik... Senki nem fog emiatt rendőrségre rohangálni, pláne nem eljárást indítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!