Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Melyik szervezetnél tudom...

Melyik szervezetnél tudom jelenteni, ha ilyet kérdeztek állásinterjú során?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Írásban megkérdezte egy munkáltató egy interjú kapcsán a családi állapotomat. Szeretném jelenteni. Jól sejtem, ez a munkaügyi bíróság alá tartozik?

Köszönöm a válaszokat.

2022. febr. 8. 17:01
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
26%
nem sejted jól, szerinted mi jogellenes ebben?
2022. febr. 8. 17:04
 2/22 anonim ***** válasza:
16%
Mi ezzel a baj?
2022. febr. 8. 17:04
 3/22 anonim ***** válasza:
15%

Én ezen sosem problémáztam.

Ha téged ez ennyire feldühített,akkor nem tudom hogy egyből hova menj.

Gondolom egyből le is léptél,és offoltad őket.

Én ha ilyen helyzet van,mindig bemegyek a rossz helyre,és ott útba igazítanak,hogy hol a jó hely.

Pl munkaügyi központ,elmondom hogy mi a szitu,ők meg megmondják hogy munkaügyi bíróság.

Most csak egy példát mondtam.

2022. febr. 8. 17:05
 4/22 A kérdező kommentje:
Munkaadóként nem kérdezhetsz rá senki családi állapotára. Ez tény, nem kívánok vitázni róla, hogy ki szerint helyes vagy nem helyes, kit zavar, kit nem zavar. Aki tudja, hol tudom ezt bejelenteni, kérem írja meg nekem. Köszönöm.
2022. febr. 8. 17:09
 5/22 anonim ***** válasza:
11%

4. Én írtam a legmegértőbb választ,és még rám is csak köpködsz!

Egy telefonhívásodba kerülne mellesleg megkérdezni,hogy hol kell.

Itt is tudják sokan,de gondolom ha neked ilyen sürgős,nem akarsz órakig várni...

2022. febr. 8. 17:13
 6/22 anonim ***** válasza:
79%
Speciel a közalkalmazotti törvény 5. számú melléklete a nyilvántartandó adatok közt felsorolja a családi állapotot. Akkor úgy látszik, a közalkalmazotti törvény törvényellenes.
2022. febr. 8. 17:13
 7/22 anonim ***** válasza:
25%
Ha ilyen határozott,akkor nem értem miért nem cselekszik...
2022. febr. 8. 17:17
 8/22 A kérdező kommentje:

6, az hogy az állami és a helyi önkormányzati költségvetési szerveknél mik vannak nyilvántartásban a közalkalmazotti jogvisszonnyal rendelkezők esetében, az teljesen más téma.

Esetemben hátrányos megkülönböztetés történt (történne), ami az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról szóló törvényt sérti.

Tudtommal a munkaügyi bíróság csak abban az esetben illetékes, amennyiben már fennáll a munkavállalói jogviszony. Lehet, rosszul tudom, ezért kérem, aki tudja a választ, segítsen ki.

2022. febr. 8. 17:28
 9/22 A kérdező kommentje:
5, köszönöm a "megértő" választ, bár nem tudom, pontosan mi a megértő abban, hogy te személy szerint sosem problémáztál ilyenen, illetve, hogy a választ magad sem tudod.
2022. febr. 8. 17:29
 10/22 anonim ***** válasza:
32%

9. Talán hamarabb kész lettél volna ezzel,ha úgy csinálod,mint én mondjuk?

Olvashatnád is a választ,amit kapsz.

A piros kézhez nyúlkálni mindenki tud,viszont kiragadni egy kis részletet,ami a lényegesség ranglistáján nem az élen van,csak meg lett említve,na azt csak te tudsz.

2022. febr. 8. 17:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!