Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ezért feltudnak jelenteni ?...

Ezért feltudnak jelenteni ? részletek bent

Figyelt kérdés
Hirdettem egy videókártyát megbeszéltük hogy elfogom neki küldeni hétfőn de végül nem küldtem el hanem vissza fizettem neki a 305-ezer forintot amit előre elutalt nekem . Ezt jeleztem is neki hogy vissza utaltam a pénzt mert nem tudom elküldeni a kártyát . Erre ő azt írta nekem hogy fel fog jelenteni mert ez bezsebelés és én a pénzért megforgattam és emiatt fel fog jelenteni a rendőrségen . Most akkor mire számítsak ?
2022. jún. 14. 09:23
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:
#20 én teljesen korrektül álltam a dolgokhoz . De ő nem . Le is tiltott pedig írtam neki utána még . mind egy akkor várom mikor rúgja a rendőrség rám az ajtót vagy mikor jönnek ki értem
2022. jún. 15. 11:16
 22/27 anonim ***** válasza:
74%
Korrekt akkor lettél volna, ha az utalási költségét megtéríted neki
2022. jún. 15. 12:24
 23/27 A kérdező kommentje:
#22 elutalom akkor neki azt az 1800ft is akkor . mert annyiba került az utalást . Nem több 1000-10000 ezrekről beszélünk .
2022. jún. 15. 13:04
 24/27 anonim ***** válasza:
Nem fog feljelenteni, max. polgári peres eljárást kezdeményezhet. Ezzel most beparáztatott. (mondjuk egy k*nagy pofont is megérdemelnél ezért). Miután az okozott kár csekély, ezért senki nem fog vele foglalkozni.
2022. jún. 15. 14:21
 25/27 A kérdező kommentje:
#24 már adtam magamnak érte nem is 1 et . És többet ilyet biztosan nem fogok csinálni .
2022. jún. 15. 14:24
 26/27 anonim ***** válasza:
48%
#16 Díjmentes számlám van. Ellenőriztem a mobil apban egy petákot se vont még le utalás miatt, pedig elég sokat utalok.
2022. jún. 15. 15:02
 27/27 anonim ***** válasza:

5 nap alatt meg lehet forgatni a pénzt.

Pl neked 5 nap múlva volt esedékes a fizetésed, az utalása pillanatában.

Azaz 5 napig használtad a pénzét.

Majd mikor megkaptad a fizetésed visszautaltad neki a pénzét.

Nem mondom, hogy így történt, ez csak egy példa.

De az tény, hogy ő 5 napig várta a kifizetett motyót, amig te használhattad az ő pénzét.

Vagyis addig máshol sem tudta beszerezni kártyát. Ha ez a kártya neki munkaeszköz lett volna, akkor akár vagyoni hátránya is keletkezhetett ebből, nem csak az utalási költséget verheti rád.

Jogilag ez lehet bűncselekmény, tévedésbe ejtés/tartás. De akár polgári peres úton követelhet kártérítést, ha tudja bizonyítani, hogy neki ebből valós anyagi kára keletkezett.

Viszont ha feljelent, és kiderül pl, hogy nem is rendelkeztél az eladás pillanatában az eszközzel, na az már bűncselekmény, ami csalás.

Máskor ilyet ne csinálj. Gondold át alaposan, hogy el akarod e adni a holmidat, vagy nem. Más emberek pénzével, idejével nem játszunk. Ezt vésd az eszedbe.

2022. jún. 15. 15:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!