Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ezért feltudnak jelenteni ?...

Ezért feltudnak jelenteni ? részletek bent

Figyelt kérdés
Hirdettem egy videókártyát megbeszéltük hogy elfogom neki küldeni hétfőn de végül nem küldtem el hanem vissza fizettem neki a 305-ezer forintot amit előre elutalt nekem . Ezt jeleztem is neki hogy vissza utaltam a pénzt mert nem tudom elküldeni a kártyát . Erre ő azt írta nekem hogy fel fog jelenteni mert ez bezsebelés és én a pénzért megforgattam és emiatt fel fog jelenteni a rendőrségen . Most akkor mire számítsak ?
2022. jún. 14. 09:23
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
100%
Semmire. Ezért senkit nem lehet feljelenteni. Ez csak üres fenyegetőzés.
2022. jún. 14. 09:27
 2/27 A kérdező kommentje:
reménykedem benne én is de azért kicsit aggódok .
2022. jún. 14. 09:30
 3/27 anonim ***** válasza:
100%
A bizonyítási kényszer az övé, nem neked kellene védekezni. De nem történt bűncselekmény.
2022. jún. 14. 09:33
 4/27 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem, miért jelentene föl. Nem történt meg az adásvétel, visszakapta a pénzét, nem lett meglopva.
2022. jún. 14. 10:27
 5/27 A kérdező kommentje:
4 elvileg azért mert én bezsebeltem a pénzét és megforgattam ami bűncselekmény . én is pont ezt nem értem hogy vissza lett utalva a pénz akkor miért jelentene fel ? nem értem .
2022. jún. 14. 10:50
 6/27 anonim ***** válasza:
100%

A pénzt visszaküldted, tehát anyagi kár nem érte a vásárlót.

Fel jelenthet, de az ügyézség úgy dobja vissza mint a huzat. Már ha eljut odáig, mert a rendőrség maga fogja lezárni az ügyet.

Szóval nyugi van.

2022. jún. 14. 10:55
 7/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat .
2022. jún. 14. 10:57
 8/27 anonim válasza:
100%

Ha meg is próbál feljelenteni, semmi jogi következménye nem lesz, mivel a pénzét visszakapta, tehát anyagi kár nem érte.

Viszont a beszélgetést meg a bankszámlakivonatot mentsd el, biztos, ami biztos.

2022. jún. 14. 11:08
 9/27 anonim ***** válasza:
100%
Kérheti a jogos(!!!) kára megtérítését ha tudja igazolni, hogy neki ebből mennyi kára kelletkezett (pl. az átutalásának tranzakciós díját téritsd meg neki, és erről küld banki kivonatot, hogy X Ft-volt a tranzakciós díj akkor azt jogosan kérheti).
2022. jún. 14. 11:36
 10/27 anonim ***** válasza:
100%
És nem büncselekmény, max. polgári peres eljárást kezdeményezhet az okozott kár megtérítésére.
2022. jún. 14. 11:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!