Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Házassági vagyonjogi szerződés...

Házassági vagyonjogi szerződéskötés esetén lehetséges a "gyengébb fél" védelme?

Figyelt kérdés

Ugye ezt a szerződést általában azért kötik, hogy a tehetősebb házastárs ne veszítse el a házasság alatt szerzett vagyonának a felét, ha esetleg elválnának.

Viszont érdeklődni szeretnék, hogy arra van-e lehetőség, hogy azt kössék ki a szerződésben, hogy a kevésbé tehetős fél egy esetleges válás esetén miket kaphat (ingatlanból, vagyonból)? Például minden együtt töltött év után X millió forintot, a közös otthon az övé maradna, válás után esetleges tartásdíj stb.

Köszönöm előre is a válaszokat!

2022. jún. 9. 12:37
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
35%
Miért öreg apád koruakal akarsz gyereket? Mért nem korodbeliekel jársz?
2022. jún. 9. 14:02
 22/48 anonim ***** válasza:
30%
#22 Nyilván azoknak nem kellett, meg látod, hogy az öreg pénzére hajt...
2022. jún. 9. 14:05
 23/48 A kérdező kommentje:

Mert nem az értelmetlen járogatás, kavarászás a célom. A legtöbb korombeli srác állandó barátnőt sem akar, nemhogy komoly kapcsolatot, házasságot. A gyerektémáról pedig általában még 10-15 évig hallani sem szeretnének.

4 éve együtt vagyunk, szeptemberben lesz az esküvőnk. Attól, mert nem velem egykorú, még nem öreg egyáltalán.

2022. jún. 9. 14:05
 24/48 A kérdező kommentje:
Tévedsz, kedves 23-as válaszoló. Ők nem kellettek nekem. Nem tudtak volna olyan életet biztosítani, amire én vágytam. A párom mellett megvan minden, amit szerettem volna, boldogok vagyunk együtt. Kinek gondolod magad, hogy próbálsz felettem pálcát törni?
2022. jún. 9. 14:06
 25/48 anonim ***** válasza:
7%
Te menyi vagy es az menyi?
2022. jún. 9. 14:06
 26/48 A kérdező kommentje:
24-43 (ő, és nem "az").
2022. jún. 9. 14:09
 27/48 A kérdező kommentje:

És mit vársz? Hogy felbontom az eljegyzést és elkezdek egy olyan korombeli után kutatni, aki hajlandó házasodni?

Nem érdekelnek más férfiak, a korombeli korosztály meg főleg nem.

2022. jún. 9. 14:11
 28/48 A kérdező kommentje:

És nem tűnik fel, hogy egyik mondatoddal ütöd a másikat?

Eddig azzal jöttél, hogy igenis akarnak a korosztályomban lévők is házasodni, most meg azzal jössz, hogy "mivel a korosztályod pénzesebb tagjai nem akarnak házadosni"...

2022. jún. 9. 14:20
 29/48 anonim ***** válasza:
31%
Csodalkoznak az emberek hogy enyi pedofil van hat mi van itt? 20 on eves lany akinek szinten 20 on eves pasival kellene boldogulnija az eletbe,nem az az oregeket keresi mert azokat penzugyileg kitudja hasznalni,20_30 ev van az ilyenek kozt oszt csodalkozunk hogy enyi pedofil is van hisz na hat az az 50_60 eves csoka jarhat 20 on evesel na akkor ok ugy vanak vele hogy ok 30_40 evesel jarhatnak kislanyal,na jo brutális példa volt meg ostobaság is de szinte ugyanaz!!! 20 on eves legyen 20 on evesel , 10 en eves 10 en evesel,40_50_60 eves 40_50_60 evesel
2022. jún. 9. 14:20
 30/48 A kérdező kommentje:

Szerintem nézz utána, hogy a pedofília mit is jelent, valamint hogy a pedofiloknak milyen korosztály a célpontja. Annyit segítek, nem a 20-22 éves nők!

Ismét felteszem a kérdést:

Kinek képzeled magad, hogy te akarod megszabni, kinek kivel kéne boldogulnia az életben?

2022. jún. 9. 14:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!