Külön költözöm a szüleimtől. Szerződéskötésnél mikre figyeljek?
Szólj a főbérlőnek, hogy hozzon csekkeket, hogy meg tudd nézni mennyibe szoktak általában kerülni. Egyedül bérelnéd? Tán egyetem miatt? : ) Ha Szegedi illetőségű a bérelt lakás, akkor összegeket is tudok mondani.
Én 3 éve lakom itt, nagyon rendes a főbérlőm. A szerződésünkben minden benne van: mik vannak a lakásban (ezekkel el kell számolnom ha költözök), pl benne van hogy nem tarthatok állatot, fogadhatok vendéget, annyi ember költözik ide ahány akar, de szólni kell neki róla. Mikor kell befizetni a bérleti díjat stb..
Valamint kérdezd meg, van e biztosítás a lakásra, mert mikor mi ideköltöztünk, kapásból kitört egy ablaküveg (nem a mi hibánkból) és ha nem lenne biztosítás akkor azt nekünk kellett volna fizetni.
Ezeket nézd meg, valamint ha lehet kérd, hogy legyen x felmondási idő, nehogy az legyen, hogy egyszercsak gondol egyet és eladja a fejed fölül a lakást. Nekünk ez a főbérlő részéről 3 hónap, vagyis 3 hónappal a kiköltöztetésünk előtt szólnia kell nekünk. A mi részünkről 1 hónap, és szívesség, hogy keresünk a magunk helyére más bérlőket :)
Remélem segítettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!