Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Külön költözöm a szüleimtől....

Külön költözöm a szüleimtől. Szerződéskötésnél mikre figyeljek?

Figyelt kérdés
Hosszú távra bérelnék egy lakást, már megvan, anyagiakban, hasonlókban megállapodtunk. Szerződéskötéskor mikre figyeljek? Gondolok itt olyan 'kiskapukra', amiket ha nem ismerek, számomra előnytelenek lehetnek hosszútávon. Miket kell ilyenkor beírni a szerződésbe a bérléssel kapcsolatban? Határozatlan idejűt, vagy fix idejű szerződést, felmondási időt hogy szokás megjelölni? Miket javasoltok még? NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM ANNAK, AKI ÍR!! Még nem voltam ilyen helyzetben, és nem szeretném, ha az első lakás kudarcélmény lenne akárhogy is. Segítsetek, minden ötletnek örülök!
2010. aug. 18. 19:50
 1/6 anonim ***** válasza:
Arra, hogy kísérjen el egy tapasztaltabb családtag!
2010. aug. 18. 19:52
 2/6 anonim ***** válasza:
A különböző közművek (gáz, villany, víz) mérőóráiknak az állásait feltétlenül jegyezzétek le és írjátok bele a szerződésbe, mert így elkerülhető, hogy az előző lakó fogyasztását is Te fizesd ki.
2010. aug. 18. 19:59
 3/6 anonim ***** válasza:

Szólj a főbérlőnek, hogy hozzon csekkeket, hogy meg tudd nézni mennyibe szoktak általában kerülni. Egyedül bérelnéd? Tán egyetem miatt? : ) Ha Szegedi illetőségű a bérelt lakás, akkor összegeket is tudok mondani.

Én 3 éve lakom itt, nagyon rendes a főbérlőm. A szerződésünkben minden benne van: mik vannak a lakásban (ezekkel el kell számolnom ha költözök), pl benne van hogy nem tarthatok állatot, fogadhatok vendéget, annyi ember költözik ide ahány akar, de szólni kell neki róla. Mikor kell befizetni a bérleti díjat stb..

Valamint kérdezd meg, van e biztosítás a lakásra, mert mikor mi ideköltöztünk, kapásból kitört egy ablaküveg (nem a mi hibánkból) és ha nem lenne biztosítás akkor azt nekünk kellett volna fizetni.

Ezeket nézd meg, valamint ha lehet kérd, hogy legyen x felmondási idő, nehogy az legyen, hogy egyszercsak gondol egyet és eladja a fejed fölül a lakást. Nekünk ez a főbérlő részéről 3 hónap, vagyis 3 hónappal a kiköltöztetésünk előtt szólnia kell nekünk. A mi részünkről 1 hónap, és szívesség, hogy keresünk a magunk helyére más bérlőket :)

Remélem segítettem.

2010. aug. 18. 20:09
 4/6 anonim ***** válasza:
azt is írjátok bele,hogy a főbérlő csak előzetes szóbeli bejelentés után másnap jöhet ellenőrizni a lakást. a miénk mindig feljárkált...
2010. aug. 18. 20:15
 5/6 anonim ***** válasza:
nem tudom mennyire kötelezheti a bérlő a tulajt, hogy ne menjen fel a saját lakásába... szerencsére a miénk sosem jár fel, csak ha hívom :D
2010. aug. 18. 20:19
 6/6 anonim ***** válasza:
Nálunk úgy volt, hogy fizettem 1 hónap kauciót, hogy az esetleges károkat abból fizetjük ki. És amikor ki kellett cserélni a zárat, elővette ezt a főbérlő és ebből lett kifizetve.
2010. aug. 18. 21:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!