Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Meg lehetne tamadni valahogy...

Meg lehetne tamadni valahogy a Trianoni bekeszerzodest?

Figyelt kérdés
Tudom , h keves eselye lenhne , de valahogy csak meg lehetne tamadni,nem?

2022. jún. 6. 21:58
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
73%

Ha nem 1920-ban, akkor később esett volna szét az ország. Az I. VH kezdetére már épp eléggé elmérgesedett a viszony a magyar politikai vezetés és a nemzetiségiek között.

2022. jún. 7. 16:59
 22/29 anonim ***** válasza:
73%
Nem igazán, mivel nincs érvényben a Trianoni békediktátum. Az 1947.február 10-én kötött Párizsi békeszerződés tekinthető érvényesnek, amely területileg úgy rendelkezik, hogy az 1938.január 1-ei határok állnak vissza, kivételt képez ez alól a Pozsonyi hídfő (Dunacsún, Horvátjárfalu, Oroszvár) amelyet Csehszlovákiához csatolták.
2022. jún. 7. 20:01
 23/29 anonim ***** válasza:
0%
Látom a 17-es kommentemet sokan nem értik. Ez van. :)
2022. jún. 7. 20:19
 24/29 anonim ***** válasza:
0%
23-as: a kommenteddel két probléma van. Egyrészt Magyarországon egyáltalán nincs sok földalatti víz: világszinten az elérhető víztartalékokban 112. helyen vagyunk. Másrészt az az állításod, miszerint nemsokára vízhiány lesz, nettó hülyeség: a globális vízhiánytól évezredekre vagyunk, az elkövetkezendő évszázadokban a globális felmelegedés hatására lokális vízhiányok várhatóak azon országokban, ahol gyakori az szárazság.
2022. jún. 7. 21:11
 25/29 anonim ***** válasza:
26%

24.

Akkor nem láttál vízrajzi térképet, az más! :)

2022. jún. 7. 21:13
 26/29 anonim ***** válasza:
58%

25-ös: de, láttam. Tessék:

[link]

Ahogy a térképről leolvasható, Magyarországon pont, hogy alacsony az elérhető vízmennyiség.

2022. jún. 7. 21:16
 27/29 anonim ***** válasza:
26%
Érdekes, én máshogy tudtam, majd úgyis megyek szerintem levéltárba, meglesem. :)
2022. jún. 7. 21:18
 28/29 anonim ***** válasza:
56%
Valamiért anno elterjedt ez a konteó még a 2000-es évek környékén a szélsőjobbos körökben, hogy Magyarországot az izraeli zsidók fel akarják vásárolni, mert itt óriási víztartalékok vannak, Izrael meg nagyrészt sivatag, és nem tudják a klasszikus módszerekkel ellátni a vízigényeiket. Namost persze ez csak egy klasszikus anti-szemita konteó volt, ma már annyira nem is eröltetik, de valamiért néha-néha újra felbukkan, pedig tényleg 5 percnyi utánaolvasással kideríthető, hogy ez az állítás bizony ezernyi sebből vérzik (pl. hogy Izrael már két évtizede bőven elég vizet termel magának, különböző high-tech megoldásokkal, illetve az, hogy a vizet ipari mennyiségben lehetetlen költséghatékonyan több ezer kilométerre elszállítani, kivétel ez alól az ásványvíz, mint fogyasztói termékkategória). Persze, a 2000-res években ez nem volt ennyire egyszerű, nem volt ennyi szabadon elérhető információ az interneten, de mára márnevetségesen könnyű az ilyen dolgokat kiguglizni.
2022. jún. 7. 21:26
 29/29 anonim ***** válasza:
48%
Meg. Ha pl. birtokunkban lenne az a fegyver, amellyel képesek vagyunk más emberek akaratát befolyásolni. De hasonló más fegyver is jó lenne.
2022. jún. 9. 03:48
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!