Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Szomszédom az én lakások...

Szomszédom az én lakások képeivel hirdeti az övét. Mit tudok tenni?

Figyelt kérdés

A 2 lakás ugyanakkora. Mindkettö kertkapcsolatos. A miénk teljes körben felújított, a kertben medence van, gyepszönyeg, stb. Náluk semmi sincs felújítva, minden ugyanúgy van mint 2002-ben, a kert is gazos, gondozatlan.

Eleinte a saját képeikkel hirdették, majd valami ötlettöl vezérelve kicserélték a képeket a mi lakásunkéra (1 éve mi is hirdettük, de meggondoltuk magunkat). A sok szöveg után oda van írva zárójelben, hogy a képek illusztrációk, de ez így nem fair és törvénytelen is szerintem!. A hirdetésbe kiírták a ház pontos címét is és a vevöik hozzánk kopognak, fogják magukat és bejönnek az udvarunkra, mert ez itt egy eladó lakás és jöttek megnézni. Állítólag a szomszéd mondja nekik telefonon, hogy amíg nem érnek ide, nyugodtan menjenek be az udvarra (itthagyott egy kulcsot a kapuhoz egy számzáras dobozban ami a kerítéshez van láncolva) Persze a képek miatt azt hiszik a mi lakásunk az eladó és itt lófrálnak nálunk vadidegenek, kopognak, belesnek az ablakon, stb.

Mit tudok tenni? Már szóltam a szomszédnak de hiába. Elköltözött innen, csak a lakást jár bemutatni. Már nem is köszön senkinek, bármit mondok neki, mintha nem hallaná meg.

Nem tudom ennek mi értelme? Aki a képek alapján eljön megnézni egy felújított, rendezett lakást, azt miért érdekelné egy lepusztult, gazos? Milyen reklámfogás ez? Hol tudok ez ellen tenni valamit?

2022. máj. 23. 08:26
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

Még az jutott eszembe, hogy zárcsere a kertkapun, és a "kedves" szomszédot értesíted levélben, hogy a saját kulcsát átveheti nálad. Ezt azért teszed, mert kötelességed, de mivel nem lakik ott, nem fogja elolvasni ezt a levelet, így úgysem kapja meg a kulcsot, te viszont tudod bizonyítani, hogy a kötelességednek eleget tettél, mert bedobtad a postaládájába az értesítést a zárcseréről.

(Amire azért van szükség, mert "valamilyen okból" megszaporodtak az idegenek az udvaron.)

2022. máj. 23. 09:12
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk, a kérdező sem tudhatja, hogy hol és hány helyen lett hirdetve a lakás, csak ha beszél az érdeklődőkkel.

A kulcsot eleve le kell venni, nem azért van a kapu, és a zár, ezzel a te tulajdonjogodat sértik.

Meg kell magyarázni a hirdetőnek, hogy erről sürgősen szokjon le, mert így hozzád jönnek, veled beszélnek, ami zavar téged, cserébe higgye el, akkor soha nem tudja majd eladni a lakását, mert cserébe úgy beszélsz a lakásáról... Meg hát milyen idegen tollakkal ékeskedni? :D

2022. máj. 23. 09:18
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
#11 ez csupán azért rossz, mert a zár is pénzbe kerül, és azt a kulcsot is kitenné. A kulcsot venném el onnan megőrzésre, és adnám át a szomszédnak, ha jön. Egyébként az önkormányzaton a birtokvédelmi osztályon lehet bejelentést tenni.
2022. máj. 23. 09:21
 14/25 anonim ***** válasza:
100%
Szólj a hirdetési oldal üzemeltetőjének, hogy csaló van az oldalon
2022. máj. 23. 10:24
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván jelenteni is kell hamis képek miatt a hirdetést, ha megtalálod hirdetési oldalon. Lehet csatolni a jelentésbe a képeket a saját lakásodról, és a hirdetettről.

A másik meg, hogy a kiírt papírra egyértelműen oda kell írni, hogy szándékosan hamis képekkel hirdeti a lakást, így mások is jelenteni fogják a hirdetést, akik potyára mentek oda, illetve a becsöngetőknek lehet mondani, hogy jelentsék ők is félrevezetőként a hirdetést.

A bosszús emberek szívesen visszavágnak annak, aki félrevezette őket, pazarolta az idejüket, ezért így rövid úton le lehet vetetni a hirdetését, ha többen jelentik.

2022. máj. 23. 10:30
 16/25 anonim ***** válasza:
54%
A kulcsot nem veheted el, hiszen nem a tiéd. Viszont azt megteheted, hogy te is lelakatolod egy saját számzáras lakattal az ő lakatja mellett, és akkor senki sem fog tudni hozzáférni a kulcshoz a te lakatod kinyitása nélkül.
2022. máj. 23. 11:18
 17/25 anonim ***** válasza:
100%

16: számzáras dobozt írt, aminek nincs lakatja:

[link]

2022. máj. 23. 11:21
 18/25 A kérdező kommentje:
Bejelentettem azon az oldalon ahol megtaláltam a hirdetést (az egyik vevöjelölt mondta a tippet). A kaput nem hagyom nyitva, a fentebb linkelt számzáras dobozt láncolta a kapuhoz egy lakatt, és ebben a dobozban van egy kapukulcs. A kódot megadja a vevöjelölteknek, hogy jöjjenek be nyugodtan. Ha zárat cserélek önhatalmúlag, bajba kerülhetek, jogosan jelent fel. A számzáras dobozát sem távolíthatom el elvileg. Viszont feljelenthetem miatta, bár remélhetöleg addigra eladná a kócerájt, így nem látom értelmét egy pernek. Kiírtam mindenhova, hogy ez a lakás nem eladó! A kertembe meg leszúrtam több karót, jó nagy betükkel írt üzenettel “ez a telek nem eladó, tilos a belépés”. Valamint kitettem több útírány jelzö táblát, hogy “eladó lakás arra >”. Ha jön vevö inkább nem mondok semmit, nem ijesztem el öket, vegye meg valaki és legyen minél elöbb vége ennek az egésznek.
2022. máj. 24. 08:52
 19/25 anonim ***** válasza:
18: jó ötlet a táblák karón, majd írd meg ide, hogy bevált-e, vagy még mindig csengetnek
2022. máj. 24. 09:11
 20/25 anonim ***** válasza:

Mond meg a tulajnak, h 1000 módon teszed lehetetlenné, h eladja az ingatlant.

Táblákkal, kiírasokkal, jegyzőnél birtokvédelmi eljárással (csak fotózd ki a kamu hirdetést), mindenki aki bemegy annak elmondod, h mi a helyzet stb stb.

Ha nem kér bocsánatot és nem veszi le a képeket.

2022. jún. 22. 03:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!