Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Szomszédom az én lakások...

Szomszédom az én lakások képeivel hirdeti az övét. Mit tudok tenni?

Figyelt kérdés

A 2 lakás ugyanakkora. Mindkettö kertkapcsolatos. A miénk teljes körben felújított, a kertben medence van, gyepszönyeg, stb. Náluk semmi sincs felújítva, minden ugyanúgy van mint 2002-ben, a kert is gazos, gondozatlan.

Eleinte a saját képeikkel hirdették, majd valami ötlettöl vezérelve kicserélték a képeket a mi lakásunkéra (1 éve mi is hirdettük, de meggondoltuk magunkat). A sok szöveg után oda van írva zárójelben, hogy a képek illusztrációk, de ez így nem fair és törvénytelen is szerintem!. A hirdetésbe kiírták a ház pontos címét is és a vevöik hozzánk kopognak, fogják magukat és bejönnek az udvarunkra, mert ez itt egy eladó lakás és jöttek megnézni. Állítólag a szomszéd mondja nekik telefonon, hogy amíg nem érnek ide, nyugodtan menjenek be az udvarra (itthagyott egy kulcsot a kapuhoz egy számzáras dobozban ami a kerítéshez van láncolva) Persze a képek miatt azt hiszik a mi lakásunk az eladó és itt lófrálnak nálunk vadidegenek, kopognak, belesnek az ablakon, stb.

Mit tudok tenni? Már szóltam a szomszédnak de hiába. Elköltözött innen, csak a lakást jár bemutatni. Már nem is köszön senkinek, bármit mondok neki, mintha nem hallaná meg.

Nem tudom ennek mi értelme? Aki a képek alapján eljön megnézni egy felújított, rendezett lakást, azt miért érdekelné egy lepusztult, gazos? Milyen reklámfogás ez? Hol tudok ez ellen tenni valamit?

2022. máj. 23. 08:26
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
100%
Írj ki egy cédulát a kapura, hogy nem ez az eladó lakás, hanem a másik, ezért ne csöngessenek hozzád.
2022. máj. 23. 08:28
 2/25 anonim ***** válasza:
100%
Egy tábla a kapura, hogy "NEM Eladó!"
2022. máj. 23. 08:30
 3/25 A kérdező kommentje:
Kitettem egy A4-es lapot a kapura, a lakás ajtajára is kitettem de hiába, úgy tünik nem tudnak olvasni a kedves vevök. Abban nem hibáztatom öket, hogy egy alaposan 2x képpel dokumentált jól megírt hirdetést nézve nem jut eszükbe, hogy kamu az egész.
2022. máj. 23. 08:32
 4/25 anonim ***** válasza:
100%
Tegyél fotót is az A4-es lapra a valódi lakásról, akkor inkább elolvassák, ha kép is van rajta, mert a kép figyelemfelhívóbb.
2022. máj. 23. 08:34
 5/25 A kérdező kommentje:
Jó ötlet a kép! Úgy csinálom meg, hogy az enyém képét áthúzom, az övére meg teszek egy pipát!
2022. máj. 23. 08:35
 6/25 anonim ***** válasza:
100%

Én is olyat írnék, hogy

"Ez a lakás nem eladó, a hirdető szándékosan megtévesztő hirdetést tett közzé, így álljanak hozzá!"

Ezek után lehet, hogy ráébredne a hirdető, hogy nem okés, ill. meg lehet mondani neki, hogy x pénzért rendbeteszed az ő kertjét is, de előre fizessen a munkáért.

2022. máj. 23. 08:56
 7/25 anonim ***** válasza:
100%

Te jó ég, ilyet se hallottam még. :D

Ha tudjátok, hol hirdetnek, akkor annak az oldalnak kell írni, hogy engedély nélkül készült, nem az eladó lakást tartalmazó fotók vannak fenn, ami jogszabályt sért, tehát szedjék le.

Végső soron feljelentést is tehettek.

Meg persze, a már fentebb említett cetlik is jók.

2022. máj. 23. 09:02
 8/25 anonim ***** válasza:
100%
Mivel itt a jószomszédi viszony jövője valszeg nem fenyeget, rendőrségi feljelentés terhe mellett szólnék neki, hogy ilyet ne!
2022. máj. 23. 09:04
 9/25 anonim ***** válasza:
76%

Kezdjük ott, hogy minek hagyod nyitva a kaput? Az azért van, hogy bezárd, ezzel kizárva az idegeneket.

Ezen felül viszont annyit tehetsz, hogy jelented a hirdetést azon az oldalon ahol fent van, és részletezed a problémát.

2022. máj. 23. 09:06
 10/25 anonim ***** válasza:
100%
Na, de nem hagyja nyitva a kaput... írta, hogy a hirdető kirakott egy kulcsot. Nem tudom, azt le tudja-e szedni a Kérdező. Nyilván, ha igen, akkor nem szabad otthagyni. Eleve biztonság szempontjából sem a legjobb, hogy ott lóg egy kulcs, amivel bárki bemehet, a - gondolom én - közös udvarra.
2022. máj. 23. 09:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!