Vádaskodás miatt indulhat ellenem eljárás ha bizonyíték nélkül jelentek fel valakit szemét lerakásért?
Láttam egy autót amiből dobálták ki a szemetet az erdőbe. Jókora halom.
Követtem őket is mint kiderült kb. 10 percre laknak onnan.
Felírtam a házszámot és a rendszámot.
Nem vettem semmit sem kamerára, ha mondok is valamit az kizárólag az én szavam lesz.
Nekem annyi elég is lenne hogy ha csak a rendőrség figyelmébe kerülne az eset.
A kérdés kizárólag arra irányul hogy ha szólok, engem érhet e kellemetlenség és az hogyan történhet meg jelen helyzetben.
Ha tetten érve lefotózod őket, az bizonyíték.
Másképp nem.
Bizonyíték nélkül az ellen sem indul eljárás, akit feljelentesz.
Ha meg attól félsz, hogy téged atrocitás ér, akkor nem kell jelentgetni.
2. es. Ha meg attól félsz, hogy téged atrocitás ér, akkor nem kell jelentgetni.
érzek valamit ebbe a mondatodban, azt a karod mondani hogy szabálysértést nem tudok jelenteni anélkül hogy az engem rosszul érjen?
Már értem miért tart itt az ország.
Kérdező, így van.
Ha valakit fel akarok jelenteni, akkor azt névvel, címmel teszem,és főleg bizonyítékkal. Valamint tisztában vagyok azzal, hogy igen, ha rájönnek -a feljelentett személyek-, hogy én jelentettem fel őket, akkor adott esetben fog atrocitás érni.
Ha rájönnek. Alapesetben a rendőrségnek nem célja hogy a fülest kiadja a kártevőknek, vagy igen? Úgy gondolnám hogy a polgárokkal való együtt
működéssel történő rendfeltartás az alap. Ónbíráskodás sem lehet a részemről hiszen nem én adom ki a büntetést és nem én vizsgálom felül annak jogszerűségét.
Gondolkozok azon hogy fülkéből névtelenül bejelentem az esetet, és mindent amit tudok az esetről saját magamról meg nem mondok semmit, csak akkor meg szeretném tudni hogy ha van esély arra hogy az dokumentálva legyen valahol akkor ahhoz mit kell mondanom és pontosan kinek. Az ő idejüket sem akarom húzni hogy ha az információ a telefonbeszélgetésen túl máshova nem tud jutni.
Valamiért nekem elég életszerűtlennek tűnik a sztori, hogy látsz egy szemétlerakást, de a mobiloddal nem fényképezed le, viszont hazáig követed, a rendszámot felírod. Nekem ez egy kamuérdésnek tűnik, vagy úgy, hogy te vagy a szemetelő, és ettől félsz.
Egyébként nem rágalmazás, csak ismeretlen személy ellen kell tenni a feljelentést. Nyilván nem is tudod, hogy ki az illető, azt tudod mondani, amit láttál xxx-666 rendszámú autóból 2049. augusztus 48.-án láttál szemetet lerámolni ide és ide.
Még azt se kell mondanod, hogy illegális szemétlerakás, annak a tényét állapítsa meg a hatóság.
Bejelentheted a rendőrségnél is, és az önkormányzat rendvédelmi osztályánaál is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!