Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Bizonyíték hiányában nem...

Bizonyíték hiányában nem tekintenék lopásnak?

Figyelt kérdés

Sokszor van, hogy bemegyek az interspárba vásárolni és van nálam a hátitáskàmban originált ásvásnyvíz, keksz, rágó, lekvár stb., mikor mi, amit pl tescobol vettem vagy a másik spárból. Pl veszek még valamit és az interspár közelebb van. A rossz szokás, hogy blokkot sosem tartom meg.

Néha szúrópróbaszerűen lehet, hogy a biztonságiak ellenőrízgetnek olyan embereket, akinél pl. hátitàska van, hogy nem-e lop. Nem tudom, én még nem láttam ilyet, csak gondolom. Néha megfordult a fejemben, hogy ha kapok a pénztárnál egy biztonsági őri ellenörzést és belenéznek a táskámba, bizony van benne egy pár dolog, ami az interspárban is kapható. Ilyenkor blokkal tisztázhatja magát az ember. Azonban, ha nincs meg a blokk, akkor gond van, hiába nem az interspárból loptam, csak a táskámba volt?

Az lenne a kérdés, hogy ilyen esetben, ha máshol vettem valamit, ami a táskámban van, de blokk nincs, akkor ha amit az interspárba vettem.azt kifizetem és, ha pont kapnék egy ellenőrzést az őrtől, hogy mik vannak a táskámba, miért nincs blokk, akkor lopásnak hinnék és rendőrséget hívnának, vagy ez nem elég? Ha végignéznék a biztonsági kamerát és látnàk, hogy eltettem valamit, akkor nincs miről beszélni, loptam, de ha nem làtnának a kamerákon semmit, hogy eltettem valamit, akkor van nálam termék, blokk ugyan nincs, de a kamerákon sem látszik semmi, akkor elengednének, nem számítanák lopásnak?

Mert.a lopást bizonyítani kell sztem és azért amiért van nálam termék, blokk nincs, az nem.azt jelenti, h onnan loptam. Szerintem kellene olyan kamerafelvétel amin látszik is a lopás.

Nem tervezek ilyet, csak többször volt már, hogy máshol vásárolt termék volt nálam de blokk nem és mi lett volna, ha ellenőríznek. Mostmár minden vacak blokkot megtartok.

2022. ápr. 1. 20:05
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
97%
Befelé menet megmutatod a biztiőrnek, ha van nalad mashol vett cucc.
2022. ápr. 1. 20:14
 2/13 anonim ***** válasza:
79%
Így van, a lopás tényét annak kell bizonyítania, aki azzal vádol, nem pedig neked az ellenkezőjét. (ártatlanság vélelme) Az, hogy van nálad egy dolog, amit a boltban is lehet kapni, még nem bizonyítja, hogy elloptad azt. Ugyanakkor gyanú esetén indíthatnak ellened eljárást, és ilyenkor jól jöhet a blokk.
2022. ápr. 1. 20:14
 3/13 anonim ***** válasza:
88%
Úgy van, ahogy gondolod, jogi problémád nem lesz belőle. Viszont rohadt kellemetlen lehet egy ilyen szitu, szerencsére még nekem sem volt benne részem.
2022. ápr. 1. 20:15
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

A biztonsági őr random módon nem ellenőrizhet senkit.

Ha megteszi, és semmit sem talál, feljelenthető.

Más kérdés, ha a pénztár után összehasonlítja a kocsi tartalmát a blokkal.

2022. ápr. 1. 21:14
 5/13 anonim ***** válasza:
94%
Vagy megtartom a blokkot, vagy jelzem biztonsági őrnek (ha nincs, akkor a legközelebbi pénztárosnak) hogy van nálam máshol vásarolt cucc.
2022. ápr. 1. 21:22
 6/13 anonim ***** válasza:
88%
Ha felmerül a gyanú, meg kell nézni a nálad levő és a polcon levő áru lejárati dátumát, LOT azonosítóját. Nagy valószínűséggel eltérnek, így kizárható, hogy abból a boltból származzon.
2022. ápr. 1. 21:24
 7/13 anonim ***** válasza:
90%

Én megőrzöm a blokkot, befelé meg szoktam ilyen helyen mutatni, hogy mit nem ott vettem és megoldódik a dolog.

De ha befelé menet, ha van az ajtóban biztonsági kamera, akkor még mielőtt a bevásárlótérbe érnél, ha abba mutogatod be, akkor is esélyesen ha valami gebasz lenne, akkor mondod, hogy nézzék vissza a felvételt és lám, azt hoztad. Nem árt akkor ránézni a pontos időre is, hogy oda lehessen ugrani.

2022. ápr. 1. 21:24
 8/13 anonim ***** válasza:
83%

Mielőtt bemész megmutatod, ott szokott a bejáratnál munkálkodni.

2. Ha be is mész a kamera mindent is lát, ha gond van nézzék vissza, kellemetlen de ez van. :/

2022. ápr. 1. 21:43
 9/13 anonim ***** válasza:
90%
Én meg szoktam mutatni a blokkot, vagy ha véletlenül nem volt nálam, akkor mielőtt bementem, megmutattam a biztonsági őrnek, aki ragasztott rá matricát.
2022. ápr. 1. 22:34
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Sok hűhó semmiért, évente kb. 50 azonnal nyert ügyet viszünk - bírósági szakaszig sem jut el - amelyben maguk a kereskedelmi egységek lépnek vissza az általánosan közvetítő cégektől foglalkoztatott biztonsági őreik tulkapasai miatt. Az őr alapos gyanú nélkül már a táskába sem nézhet bele, tulajdonképpen maguk a vásárlók adják meg a felhatalmazást erre, amikor felszólításra önként nyitják ki azt ellenőrzésre.

A

2022. ápr. 1. 23:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!