Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A WHO szerint a pedofília...

A WHO szerint a pedofília betegség, de akkor a homoszexualitás az miért nem az már?

Figyelt kérdés

Mindkettő egy szexuális vonzalmat, szexuális működést jelent. Csak míg előbbi az egy bűncsekmeny (ha kiskorú sérelmére történik) pl ilyen képeket tart magánál amire maszturbál vagy ne adj Isten élő hús-vér gyerekek esnek ennek tettlegesen áldozatul. Míg a másik is csak egy fajta szexuális vonzalmat jelent ami viszont nem bűncselekmény mivel felnőttekről van szó. (bár biztos vannak homoszexuális pedofilok de ebbe most ne menjünk bele)

Tehát nem értem hogy a WHO ha a pedofíliat betegségnek nevezi akkor homoszexualitást miért nem? Ha erre az a válasz amit fennt írtam akkor az is helytelen hiszen a WHO nak a tudományt kellene alapul vennie és nem a társadalmak alkotmányában foglaltakat ahhoz hogy vamirol megállapítsa hogy betegség e vagy nem. Akkor ezt mi alapján döntötték el?

2022. ápr. 26. 12:13
1 2 3 4 5 6
 1/55 anonim ***** válasza:
84%
Mert a pedofilia traumát okozhat az elszenvedőnek, mivel nem döntőképes korban történik vele. A homoszexualitás esetén két felnőtt saját, beszámítható döntésén alapul a dolog.
2022. ápr. 26. 12:21
 2/55 anonim ***** válasza:
73%
A heteroszexualitás is szexuális vonzalmat, működést jelent, tehát legyen az is betegség?
2022. ápr. 26. 12:24
 3/55 anonim ***** válasza:
62%
vannak heteroszexuális pedofilok is kérdező, sőt ők vannak többen
2022. ápr. 26. 12:32
 4/55 anonim ***** válasza:
23%
A homoszexualitás egy olyan állapot, amikor az előlény a genitáliáit nem az ellentétes nemű egyeddel való párzásra használja. Ez nyilván valamiféle agyi, vagy hormonális defektus miatt alakulhat így. Nyilván nem árt senkinek, nem traumatizál, mindenkinek jogában áll, és senkit nem szabad emiatt diszkriminálni, de attól még betegség.
2022. ápr. 26. 12:33
 5/55 A kérdező kommentje:

Ezt már elmondtam a kérdésemben én is.

"WHO nak a tudományt kellene alapul vennie és nem a társadalmak alkotmányában foglaltakat ahhoz hogy valamiről megállapítsa hogy betegség e vagy nem."

Rengeteg dolog okoz traumát akár felnőtt akár kiskorú emberben. A WHO azokban mégsem foglal állást. Pl amikor arab országokban a kislányoknak kivágják a csiklóját a WHO nem nevezi az arabokat vagy a muszlim vallásúakat emiatt betegnek holott ugyan akkora ha nem nagyobb traumát okoznak az ezt elkoveto emberek gyerekeknek. Ebből az következik logikai összefüggés alapján hogy a pedofilok sem azért betegek mert traumát okoznak gyerekeknek. A WHO azért mondja a pedofilikat betegeknek mert kiskorú gyerekek iránt éreznek némi vonzalmat nem maga az elkövetett bűncselekmény miatt. A WHO szerint a pedofil az beteg az egy betegség függetlenül attól hogy tettlegességig fajult e a dolog. Ezért ez az érvelésed hibás. De legalábbis nem logikus.

6/55 anonim ***** válasza:
20%
3! Nem jól emlékszel, a pedofilok között többségben vannak az alternatív nemiségűek.
 7/55 steven95 ***** válasza:
67%

Talán, mert nem igazán van értelme betegségnek kezelni, miután rengeteg homoszexuális képes teljes egészséges és problémamentes életet élni. Továbbá a betegségnek való titulálás hamis negatív képzettársításainak elkerülésére érdekében. Egyetlen helyen lógnak ki a sorban, hogy a választott párjukkal nem járulnak hozzá a szaporulathoz.

Minden más probléma pedig nem az egyén homoszexualitásából fakad, hanem a környezettől és társadalomtól.

2022. ápr. 26. 12:34
 8/55 anonim ***** válasza:
18%
A pedofília olyan, mint a rák, a homoszexualitás meg olyan, mint a pattanás.
2022. ápr. 26. 12:40
 9/55 A kérdező kommentje:

"Talán, mert nem igazán van értelme betegségnek kezelni, miután rengeteg homoszexuális képes teljes egészséges és problémamentes életet élni."

Ha én cukorbeteg vagyok akkor is simán igaz ez rám. Mégsem mondja azt a WHO hogy én nem vagyok beteg... Mert az vagyok..

" Továbbá a betegségnek való titulálás hamis negatív képzettársításainak elkerülésére érdekében"

Értem tehát ezzel azt mondod hogy "még ha az is lenne, akkor is jobb inkább nem annak nevezni."? Nem kiforgatni akarom a szavaid, csak ez ezt jelenti. Ez amit írsz az államok és annak törvényalkoto szervezeteinek a felelőssége hogy a negatív képzettársításokat kezelje. De nem az a megoldás hogy a feketére azt mondjuk hogy fehér.

2022. ápr. 26. 12:40
 10/55 A kérdező kommentje:
A WHO nak tudományos és nem társadalmi megítélés szerint kellene eldonteni hogy mi betegség és mi nem és nem is az szerint hogy kinek árt és kinek nem. Pl ott a gerontofilia. Ha én nagyon erős szexuális vonzalmat érzek a barátom 90 éves dédmamája iránt sőt csak ilyen korú emberek iránt érzek szexuális vonzalmat akkor itt néhány válaszoló olvasatában nem vagyok beteg hiszen nem artok vele senkinek. Mivel felnőttek vagyunk. De a WHO szerint mégis ez egy betegség. De a homoszexualitás az nem az. Nem értem.
2022. ápr. 26. 12:44
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!