Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Megérdemelték büntetésüket...

Megérdemelték büntetésüket ezek a vadállatok?

Figyelt kérdés

Lehet, velük is ugyanezt kellett volna tenni, mint amit ők tettek áldozatukkal. Van ilyennek egyáltalán emberi mivoltja?

[link]

2022. ápr. 23. 10:33
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
12%
Nem szándékos emberölés volt, poénból odaszigetelőszalagozták a részeg férfit egy székhez, aki reggelre kihűlt.
2022. ápr. 23. 10:36
 2/24 anonim ***** válasza:
58%
Meg, bár nem biztos, hogy szándékos volt. Budaházy meg egy lábtörlő felgyújtásáért 30 évvel később is börtönben lesz... Ricsike meg pár évet kapott volna 2 ember megöléséért... Bár vele elbánt a karma.
2022. ápr. 23. 10:43
 3/24 A kérdező kommentje:

Nyilván pusztán poénból. Az meg, hogy kihűlt, az meg "belefért", ugye?

Dögöljenek meg az ilyenek is, semmi szükség rájuk.

2022. ápr. 23. 11:09
 4/24 anonim ***** válasza:
100%

Érdekesek ezek a dolgok. Én ismerek olyan esetet, amikor többen 70 késszúrással előre megfontoltan, ölnek meg valakit, és csak 12 évet kaptak. Itt meg...

Lehet, hogy nem volt előre megfontolt, nem is emberölés szándékú emberölés volt, de attól még az volt.

Lehet, hogy nem volt szándékos, de attól még az áldozat sokat szenvedett, lassú halált halt, és esélye sem volt a menekülésre.

Az ilyen súlyosbító és enyhítő körülményeket figyelembe kell venni a büntetés mértékénél. Tehát szerintem ha a másik esethez hasonlítom, túlzás. Viszont ha már volt néhány másik eset, pl. más gyilkosság, súlyos testi sértés, egyéb, akkor lehet, hogy ez is oka a hatalmas büntetésnek.

Amúgy én az ilyen (nem konkrétan ennél, hanem általánosságban) emberöléseknél növelném a kiszabható büntetés mértékét, és az általam említettnél pl. jóval nagyobbat adnék.

Elég abszurdnak tartom a különböző bűncselekményekhez kiszabható büntetési tételeket ha összehasonlítom. Ha nagyon nézegetem, kb. úgy tűnik, hogy ezeket külön-külön hasraütésszerűen határozták meg.

Vannak bűncselekmények, amiket nem is büntetnek, és vannak, amik sokkal kisebb dolgok, és mégis súlyosan büntetnek.

Egyébként én vizsgálnám a kocsmáros vagy ki felelősségét is. Látta, hogy mi történik, ha jól sejtem, ill. amikr zárás után elment, akkor sem segített.

2022. ápr. 23. 11:10
 5/24 anonim ***** válasza:
100%
Én simán életfogytiglant adnék mindnek aki látta, de nem lépett közbe.
2022. ápr. 23. 11:43
 6/24 A kérdező kommentje:
Én csak azt nem értem, miért nem vették róla le? Úgy tényleg poén, jót röhög mindenki, ő meg úgysem tudja, mi folyik vele, így egy ugratás lett volna. Ilyen nagy dolog lett volna levenni róla a szigszalagot meg a széket?
2022. ápr. 23. 11:48
 7/24 anonim ***** válasza:
0%
Gondolom, kicsit ők is be voltak piálva, nem gondolták át az egészet. Nem számoltak a hideggel, a keringési zavarokkal, azzal, hogy nem tud kiszabadulni... kb. diákcsínynek gondolták. De az alkoholos befolyásoltság, a módosult tudatállapot nem enyhítő körülmény.
2022. ápr. 23. 12:01
 8/24 anonim ***** válasza:
28%
Őszintén, én az ilyen "vicces" emberkéket szigorúbban büntetném, mint egy előre megfontolt emberölést. Ugyanis egy ilyen tréfa sokkal nagyobb empátiahiányra utal.
2022. ápr. 23. 12:22
 9/24 anonim ***** válasza:
38%

Hogy miért lett a hetes válaszom nullára lepontozva, nem tudom. Nem bánt, csak meglep (a hatosra válaszoltam vele), a válaszom pedig tárgyilagos volt. Gondolom, ha odamemt volna valaki, és megkérdezte volna tőlük, hogy meg akarjátok ölni, tudjátok, hogy ezzel megölitek, akkor nem csinálják tovább, nem az a válasz, hogy igen meg akarjuk ölni, de nem ismerem a konkrét esetet, nem tudom, hogy haragos volt-e bosszúból csinálták, szerintem ponén akart lenni, ami tragédiába torkollott.

Az empátiahiány önmagában még nem bcs, és nem is súlyosbító körülmény, a társadalomra veszélyesség stb. viszont az, tehát nem hinném, hogy az előre megfontoltnál durvább lenne a tréfából elkövetett halált okozó testi sértés.

2022. ápr. 23. 12:37
 10/24 anonim ***** válasza:
38%

Igen, poénból. Vagy szerinted szándékosan meg akarták ölni?

2022. ápr. 23. 12:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!