Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit tehetek ha nem ürítette...

Mit tehetek ha nem ürítette ki az ingaltalt az eladó?

Figyelt kérdés
Vettem egy házat aminek a szerződésében az áll hogy kiürített állapotban kell átadnia. Az átadásra semmit nem vitt el az eladó egy halom szemét régi nehéz elavult bútorok amiket fel sem tudunk emelni , nem kell senkinek még nekem kéne fizetni hogy elszállítsák. A szemét hegyről ami a szobákban van nem is beszélek :( Penészes ételmaradéktól kezdve minden van . Hiába szólok neki azzal nincs megoldva a dolog mert jönnének a felújítást csinálni és nem érek rá megvárni hogy elvigye őket, nekem kell elvitetnem Volt rá több hónapja nem tette meg. Kérhetem tőle ennek a költségét? Köszönöm
2022. ápr. 18. 11:55
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Perelheted érte maximum
2022. ápr. 18. 11:58
 2/7 anonim ***** válasza:
17%
Én sem takarítottam ki. Ami nem kellett maradt. Kérheted, pereskedhetsz pár évig, ha neked megéri.
2022. ápr. 18. 12:01
 3/7 anonim ***** válasza:
13%
Ha valami banki végrehajtásból származót vettél így jártál, a helyében még a fél kertet is behordtam volna a lakásba.
2022. ápr. 18. 12:04
 4/7 anonim ***** válasza:
83%
#3 én meg szájba is vágtalak volna
2022. ápr. 18. 12:07
 5/7 Fsms ***** válasza:
100%

Jobban jársz ha magad kitakarítod. Ahogy írják korábban perelhetsz, megnyered, sok év és semmi nem terül meg. Azalatt ott áll a ház és nem tudsz beköltözni.

Engedd el , sajnos akkor jársz legjobban.

2022. ápr. 18. 12:25
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Én az ügyvédtől megkérdezném, hogy mi a helyzet. Én arra is gondoltam, hogy ezzel még jogi értelemben használja az ingatlant, vagyis nem adta át, tehát neked se kéne még fizetni, ill. ha fizettél, ügyvédi felszólítást adni, hogy vagy ürítsen, ÉS addig is fizessen az ingatlanért használati díjat.

Az ő tulajdonához te nem nyúlhatsz - alapon.

2022. ápr. 18. 12:56
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

#5 Baromira nem, mert a cucc, amit ott hagyott, az nem az ő tulajdona, tehát nem is dobhatja ki, az állapottól függetlenül.

Ha a szerződésben van kötbér, akkor simán kérheted, ill. mást is, ha nagyon ügyes vagy, és beszélsz egy ügyvéddel.

[link]

Ne félj, rögtön jönnek pakolni.

2022. ápr. 18. 15:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!