Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kell adóznom akkor ha ebay/dis...

Kell adóznom akkor ha ebay/discogs eladó vagyok?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy ha ebay-en vagy discogs-on szeretnék árulni, kell-e adót fizetnem (gondolom igen), és ha csak adott bevételtől függően kell, akkor mekkora bevétellel kell hogy rendelkezzek, hogy adózni kelljen utána?

Egy példa: Adott egy játék amit megvettem 5k ft-ért, és eladtam 8k-ért. A másik kérdésem az lenne, hogy adózni nekem úgy fog kelleni hogy ez eladott tárgynak az árának az X%-a (8k ft-ból X%), vagy pedig a bevételemnek az X%-ból fog kellenem adózni (8k-5k=3k ft,ból X%)?

Jelen esetben nem használt tárgyakat árulnék, hanem megvásárolom valahonnan, és drágábban pedig eladom, szóval nem használt termék eladásra gondolok (viszont néha lehetnek kivételek is, hogy használt dolgokat fogok eladni).

Ha lehet a Szlovákiai adóhivatal szabályai szerint válaszoljatok, mivel Szlovákiában élek.

Esetleg aki szintúgy árul, mi az ami szükséges neki adózáshoz, mennyit adózol? Árulhatsz akármilyen weboldalon, a lényeg hogy nem a saját használt tárgyaidat árulod, hanem vásárolsz, amit pedig drágábban eladsz ebayen, discogson stb...

#adózás #eBay #discogs #Eladóként adózás #Ebay adózás #Discogs adózás
2021. okt. 30. 20:34
 1/3 anonim ***** válasza:
38%
Magyarországon biztos, hogy kellene, mert itt a NAV a kis halakra száll rá, míg a nagy halakat nem is ellenőrzik. Arról, hogy a tótok hogy csinálják, nem tudok nyilatkozni.
2021. okt. 30. 20:37
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Egyiket se vedd készpénznek de én úgy tudom hogy értékhatár számít, aztán ha elérsz egy bizonyos összeget akkor tök mindegy hogy használt cuccaid adod el vagy épp csak viszonteladó vagy akkor is adóznod kell utána.

Az adózás meg a nyereség után szokott menni.

2021. okt. 30. 20:53
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat.

Utánaolvastam az adózásnak az ebay weboldalán. A Form 1099-K-t találtam, de nem tudom hogy ez az egész világra lenne-e érvényes. Ha igen, akkor nekem nem is kell adóznom addig amíg az ottani "határt" át nem lépem?

Belinkelem amit írtak:

Form 1099-K

If you’ve sold at least $20,000 in gross merchandise value and exceeded 200 transactions for goods and services* on eBay this year, you will be receiving a tax Form 1099-K for all your 2019 sales transactions including relevant internet sales tax.

Link: [link]

2021. nov. 1. 15:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!