Az ingatlan az én tulajdonom. Rokonomnak haszonélvezeti joga van. Ő is ott lakik. Beleegyezésem nélkül odaköltöztethet egy harmadik (számomra idegen) személyt?
"..., és ő csak egy embert viselne el a házban, kettőt már nem."
Hát akkor nem kell megvenni az ingatlant.
20
Még mindig nem az a lényeg. Hanem hogy a haszonélvező pénzért cserébe lemondhat a jogai egy részéről. Főleg olyan jogairól, amikkel úgyse akar élni.
Mint leírtam, nem arról van szó, hogy bármire köteleznék, hanem hogy saját jószántából, anyagi előnyökért cserébe ír alá valamit. Ha neki úgy jó. Ha neki nem jó, akkor nem írja alá. De ezt is leírtam. Egy szót se ejtettem arról, hogy bárki bármire kötelezné a haszonélvezőt. Mi ebben az, amit nem lehet megérteni?
21
Hát ezt írta a kérdező is, nem? Hogy ilyen módon nem veszi meg az ingatlant.
De ha találnak olyan működő lehetőséget, ami mindkettejüknek tökéletesen megfelel (a haszonélvező pénzhez juttatja a családtagját, a vevő pedig megfelelő biztosítékot kap), akkor mi lenne az akadálya?
Neked is leírom külön: Egy szót se ejtettem arról, hogy bárki bármire kötelezné a haszonélvezőt. Arról írtam, hogy hogyan lehet olyan megállapodást kötni, ami mindkét félnek hasznos lehet. Ha nem találják mindketten jónak, akkor nem egyeznek meg, ilyen egyszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!