Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Volt munkáltatónak mennyi...

Volt munkáltatónak mennyi ideje lett volna bárminemű tartozásomat jogi útra terelni és behajtani rajtam? 3 vagy 5 év?

Figyelt kérdés

Selejtezek itthon és előkerült a 6 évvel ezelőtti levelezés egy volt munkahelyemmel. Az volt, hogy felmondtam, és ott akartak tartani a felmondási időre én meg tojtam a fejükre. erre írásban jött tőlük kettő levél (még 6 éve) hogy követelik a felmondási időre szól bért tőlem.

És ha nem, akkor bíróság stb.

Tojtam a fejükre nem is reagáltam. Eltelt 6 év nem is hallottam róluk.

Gondolom ez akkor ad acta? Ha akartok volna bármit is már léptek volna-most már nem is léphetnek?

2022. ápr. 6. 14:01
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
a kérdés nettó hülyeség mert nem utalták volna el a béredet ha nem mész be dolgozni felmondási idő alatt.
2022. ápr. 6. 14:05
 2/7 anonim ***** válasza:
Dobd el, csak bepróbálkoztak anno.
2022. ápr. 6. 14:05
 3/7 A kérdező kommentje:

" mert nem utalták volna el a béredet ha nem mész be dolgozni felmondási idő alatt."

Logika?

Hát légy erős, elutalták a bérem. Ugyanis úgy mondtam fel, hogy megkaptam a bért, és még aznap felmondtam. A már nálam levő pénzt nem szedhették vissza.

És akkor jött volna még a 30 napos felmondás.

Logika? Van otthon?

2022. ápr. 6. 14:12
 4/7 anonim ***** válasza:
Igen, perelhetnek és igazuk is van.
2022. ápr. 6. 14:13
 5/7 A kérdező kommentje:

"perelhetnek"

Hát perelHETNEK csak nem perelnek. Volt rá mint megtudtam kemény 3 azaz három évük és 6+ év eltelt.

2022. ápr. 6. 14:14
 6/7 A kérdező kommentje:

"Fő szabály szerint 3 év az elévülés

A munkajogi igények ezzel szemben fő szabály szerint 3 év alatt évülnek el. Kivételt ez alól a

bűncselekménnyel okozott kár megtérítése, illetve a személyiségi jogsértéssel összefüggésben

keletkező sérelemdíj 5 év alatt évülnek el"

[link]

Hát akkor ez bukta.

2022. ápr. 6. 14:15
 7/7 anonim ***** válasza:

Na megint a kamu munkaügyi kérdés.

Kérdező a két héttel ezelőtti ugyanilyen kérdésnél nem 6 éve mondtál fel és bevitted a pénzt csak nem akartál elfogadni. https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__torvenyek-jog__1166..

2022. ápr. 6. 14:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!