A választó állampolgárok életkorát a törvénykönyvben inkább csökkentenéd vagy növelnéd?
Tehát ugyebár Magyarországon a választásokon 18.életévet betöltött személy vehet részt.
Ehhez hozzá kellene nyúlni? Ha igen akkor csökkenteni vagy növelni kellene ezt a kort?
inkabb a max korhatart szabnam meg 70 ev kornyeken, hogy valahogy kiszurjuk a dologbol a demens hulye idoseket, akik barmit elhisznek a tvnek.
mielott fideszes butagcik nekemesnetek, nagymamam is ide tartozik. a wc-ig nem er el anelkul hogy beszarjon, a tv-t mar alig hallja, de orban az isten.
szoval akinek mar ugyis mindegy, az ne qrja el masok jovojet.
Én is inkább az idősektől venném el a szavazatot.
Attól a korhatártól akik még bele esnek a digitálisan műszaki analfabéta szintbe. Mivel a TV-ből az M1-en nem lehet tájékozódni.
És ezek az emberek meg tönkreteszik a többiek életét.
Pont ugyan ez van az oroszoknál is. A várásokban az Ukránok mellett vannak de vidéken ahol sok az idős és csak a TV-t bambulják azok meg Putyint istenítik :D
De nekünk meg itt van a kis Mini Putyin :D
Én is inkább kötelezővé tenném.
Vagy az kaphasson adókedvezményt, 13. havi nyugdíjat, stb. aki részt vesz. Legyen jutalmazva, aki elmegy szavazni.
Az hogy ki mi alapján szavaz, nem lehet kiszűrni. A hülyeséget nem lehet úgyse kiszűrni. Ha valaki meg van elégedve az eddigi kormánnyal, akkor ez van. Ha változást akar, akkor meg az. Aki félre van tájékoztatva, azzal nincs mit tenni. Nem zárható ki a szavazásból.
Vagy kellenének beugró kérdések, amikre ha valaki nem tud válaszolni, nem szavazhat. Furcsa lenne..
Én a jogsit kötném IQ-hoz, és ha már itt tartok, gyors reakcióidőhöz, stresszkezelési képességhez, stb. és sokkal szigorúbb egészségügyi alkalmassághoz, ill. bizonyos szabálysértések esetén pl. cserbenhagyás, ittas vagy drogos vezetés stb. esetén végleges eltiltás.
Lehet, hogy pillanatok alatt kevesebb lenne a jogsi, és az autós forgalom, de sokkal biztonságosabb lenne a közlekedés.
Bocs az off-ért.
16 évesen elég könnyen radikalizálható kis hülyegyerek voltam, a haverjaimmal együtt.
Szerintem inkább emelni kéne
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!