A választó állampolgárok életkorát a törvénykönyvben inkább csökkentenéd vagy növelnéd?
Figyelt kérdés
Tehát ugyebár Magyarországon a választásokon 18.életévet betöltött személy vehet részt.
Ehhez hozzá kellene nyúlni? Ha igen akkor csökkenteni vagy növelni kellene ezt a kort?
2022. márc. 22. 02:24
A kérdező szavazást indított:
Csökkenteném, legalább 16 éves korra, mert az én felfogásom szerint nekik is joguk van beleszólni az ország jövőjébe
Növelném, huszonéves kornál húznám meg a határt, mert az én felfogásom szerint egy 18 éves még nem tud határozott, felelős döntést hozni
Teljesen rendben van a jelenlegi rendszer
Növelném/csökkenteném de egyedi véleményem van, hogy miért, leírom....
39 szavazat
1/24 anonim válasza:
Nem az életkorral van a baj, hanem az emberek átlag IQ-jával.
2/24 anonim válasza:
Csökkenteném.
A választási részvételt pedig kötelezővé tenném. (Az érvénytelen szavazást viszont nem, eleve nem is lehetne ellenőrizni titkos szavazás mellett.)
3/24 Isti22 válasza:
Én növelném, a 18 éves ember biológiailag még nem kifejlett példány, ez 20-25 között következik be.
4/24 anonim válasza:
3# 18 éves embernek szabad dolgoznia adót fizetnie, akkor legyen már joga szavazni is. Itt ezen a fórumon olyan sok átlagon felüli intelligenciával rendelkezik:)
5/24 Isti22 válasza:
ma 07:30
Ne kelljen dolgoznia sem. 25 éves korig legyen mindenki még gyerek, tanuljon.
6/24 anonim válasza:
5# Ilyen az Óperenciás tengeren túlon létezne csak:)
7/24 anonim válasza:
Műveltségei cenzus kéne. Nonszensz, hogy az analfabéta szava is ugyanannyit ér, mint egy akadémiai professzoré...
8/24 anonim válasza:
Szerintem jó ez így. Ennek az országnak már nem mindegy?
9/24 anonim válasza:
#2-es
Én és a környezetem még sohasem szavazott... Akkor mit csinálnál lelőné minket? :D
10/24 anonim válasza:
ma 20:47
Nem. Vannak egyébként olyan országok, ahol kötelező a választás, szavazás. Aki nem szavaz, azt megbírságolják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!