Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » 2018ban választókerületi...

2018ban választókerületi jelölt voltam egy pártban amiről hamar ki is derült, hogy kamupárt. Milyen negatív következményekkel járhat ez rám nézve?

Figyelt kérdés

Felelőtlenül beléptem egy kamupártba, választókerületi jelölt szerepet töltöttem be, aztán hagytam is az egészet mert elundorodtam a kamupártosditól. Egy biztos forrásból lévő dokumentum szerint a kampányra szánt pénz visszafizetésére a párt vezetője van kötelezve. A jelölteknek járó bizonyos 1 millió forintból én semmit se láttam. Pénzt nem költöttem. Csak ajánlásokat segítettem gyűjteni.

A párt természetesen nem érte el az 1%ot, mindent vissza kell fizetniük. A NAV még majdnem két éve tanúként hívott be, azonban pár napja meg gyanusítottként idéztek be. Na itt futott át minden az agyamon, nagyon izgulok, az egyetlen hibám az volt, hogy eszetlenül írtam alá pár papírt, de a visszafizetés nem engem kötelez a dokumentum szerint, nem tudom, hogy mivel gyanusíthatnak akkor, nagyon izgulok. Kb 42 választókerületi jelöltet indított a párt, de most akkor mindenkit behívnak? én ezt nem értem.

Tudom hülye voltam, tanulópénz..stb..ezeket ne zongorázzuk végig, légyszi érdemi dolgokat írjatok!:)

#párt #dokumentum #politika #jog #Választókerületi jelölt
2021. máj. 28. 16:26
 1/8 anonim ***** válasza:
97%
Ha nem részesedtél a könnyen jött pénzből, akkor nem nagyon kell félned.
2021. máj. 28. 16:32
 2/8 A kérdező kommentje:
Abszolúte nem részesedtem belőle
2021. máj. 28. 16:45
 3/8 anonim ***** válasza:
75%
Ok, akkor nyugodt lehetsz! (Szerintem.)
2021. máj. 28. 16:51
 4/8 anonim ***** válasza:

" A jelölteknek járó bizonyos 1 millió forintból én semmit se láttam. " Na, ez az, amit nem hisznek el a jelek szerint és nehéz is lesz bizonyítanod... Ha bármit(!) aláírtál, ami kamu, akkor okirathamisítás, sikkasztás stb felmerülhet.

Még ha nem is te voltál a központi figura, van olyan is, hogy társtettes, meg bűnsegéd stb.

2021. máj. 28. 17:05
 5/8 anonim ***** válasza:

Az, hogy te részesedtél a pénzből, vagy sem, az mindegy.

Az számít, hogy mit írtál alá.

2021. máj. 28. 17:07
 6/8 A kérdező kommentje:

Az egymillió forintot az államkincstár utalja ki a jelölteknek, nekem nem utaltak semmit

Hát mindegy..majd kiderül..

Szerintetek mi a legrosszabb amire számíthatok? Börtön? Ráteszik a kezüket egy ingatlanomra? Közmunka? Eladósodás?

Nagyon izgulok:/

2021. máj. 28. 17:28
 7/8 anonim ***** válasza:
55%
Minek írod ki megint a kérdést? Az elsőnél nem tetszettek a válaszok vagy azt is csak kitaláltad?
2021. máj. 28. 18:18
 8/8 A kérdező kommentje:
Ennél a kérdésnél több információval szolgáltam és világosabban írtam le a dolgokat, ezért
2021. máj. 28. 18:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!