Mit gondoltok? Milyen következményekkel járna, ha Kína és az EU között eltörölnék a vámokat? Pozitív vagy negatív?
Én örülnék neki.
Rengeteg dolgot rendeltem már Kínából és bizony többségük igényes, jó minőségű.
Főleg praktikus kiegészítőkre pl:tusfürdő adagoló, fali fogkefe tartó....stb gondolok.
Ugyanaz, mint ami a Praktikerben meg a Tescoban kapható, csak olcsóbb, nincs rajta az a mocskos 20 százalékos ÁFA sem.
Viszont, ezek nem akkora értékű dolgok, hogy meglehessen vámolni.
Pl:egyszer akartam asztalt rendelni HongKongból, de a vámok miatt nem érte meg onnan venni.
Szóval, szerintem jó lenne, ha vámmentes lenne az EU-Kína kereskedelem.
Egyébként is ez a fejlődés.
Európai gyártók helyett az emberek a Kínai árukat vennék, ami hatalmas kiesés lenne az Európai piacnak. Ez közvetett vagy közvetlen módon a te jövedelmedre is hatással lehet, így amit megspórolnál az asztalon, annak a többszörösével csökkenne a fizetésed.
Európában drágább a termelés többek között például a szigorúbb környezetvédelmi törvények miatt, a magasabb fizetések miatt, a szigorúbb minőség ellenőrzések miatt, és az nem megoldás hogy Európában megköveteljük hogy a gyárak környezet kímélő módon működjenek, aztán behozzuk ide azokat a termékeket, amiket külföldön, nem környezet barát módon állítottak elő, és sok esetben tervezett elavulással is lettek gyártva... Én még nagyobb vámokat vetnék ki főleg a Kínai piacra.
1#
Fogyasztók szempontjából pozitív.
Az európai ipar rákényszerülne még inkább az automatizálásra, ugyanis csak úgy tudnának versenyezni a kínai iparral árban.
Kedves 4,
nem lenne ilyenre szükség, mivel automatizáltabb lenne a termelés.
A nyugat-európai termelés sokkal automatizáltabb,kevesebb embert igényel, mint pl a nyugat cég magyar üzemében.Ha ezt még fokoznák, akkor jobb terméket állítanának elő, mint a kínaiak és hasonló áron.
A fogyasztóknak az utóbbi az érdeke.
"Fogyasztók szempontjából pozitív."
aha, Európában maradnának a fogyasztók, Kína meg csak puszira termelne nekünk a semmiért cserébe
láss egy kicsit tovább annál, mint hogy fali fogkefe tartó...
7#
Nem munkanélküli, szellemi munkát végez.
Nyugaton, gyártósori, meg hasonló munkákat migránsok végeznek.A kényelmes jól fizető szellemi munkákat meg végzik az őslakosok.
Kedves 9,
mondjuk gyártóeszközöket terveznek,karbantartásukat tervezik meg, programozzák őket...stb
Az automatizáció vesz el munkahelyeket, de ad is, méghozzá komoly szaktudást igénylő szellemit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!