Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mit gondoltok? Milyen következ...

Mit gondoltok? Milyen következményekkel járna, ha Kína és az EU között eltörölnék a vámokat? Pozitív vagy negatív?

Figyelt kérdés

Én örülnék neki.

Rengeteg dolgot rendeltem már Kínából és bizony többségük igényes, jó minőségű.

Főleg praktikus kiegészítőkre pl:tusfürdő adagoló, fali fogkefe tartó....stb gondolok.

Ugyanaz, mint ami a Praktikerben meg a Tescoban kapható, csak olcsóbb, nincs rajta az a mocskos 20 százalékos ÁFA sem.

Viszont, ezek nem akkora értékű dolgok, hogy meglehessen vámolni.

Pl:egyszer akartam asztalt rendelni HongKongból, de a vámok miatt nem érte meg onnan venni.

Szóval, szerintem jó lenne, ha vámmentes lenne az EU-Kína kereskedelem.

Egyébként is ez a fejlődés.

2018. júl. 8. 17:22
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Kínának biztos pozitív. Hogy az európai iparnak? Abban már nem vagyok biztos...
2018. júl. 8. 17:31
 2/13 anonim ***** válasza:

Európai gyártók helyett az emberek a Kínai árukat vennék, ami hatalmas kiesés lenne az Európai piacnak. Ez közvetett vagy közvetlen módon a te jövedelmedre is hatással lehet, így amit megspórolnál az asztalon, annak a többszörösével csökkenne a fizetésed.

Európában drágább a termelés többek között például a szigorúbb környezetvédelmi törvények miatt, a magasabb fizetések miatt, a szigorúbb minőség ellenőrzések miatt, és az nem megoldás hogy Európában megköveteljük hogy a gyárak környezet kímélő módon működjenek, aztán behozzuk ide azokat a termékeket, amiket külföldön, nem környezet barát módon állítottak elő, és sok esetben tervezett elavulással is lettek gyártva... Én még nagyobb vámokat vetnék ki főleg a Kínai piacra.

2018. júl. 8. 17:33
 3/13 A kérdező kommentje:

1#

Fogyasztók szempontjából pozitív.

Az európai ipar rákényszerülne még inkább az automatizálásra, ugyanis csak úgy tudnának versenyezni a kínai iparral árban.

2018. júl. 8. 17:33
 4/13 anonim ***** válasza:
#3 es te is dolgoznal napi 16 orat egy tanyer rizsert?
2018. júl. 8. 17:37
 5/13 A kérdező kommentje:

Kedves 4,

nem lenne ilyenre szükség, mivel automatizáltabb lenne a termelés.

A nyugat-európai termelés sokkal automatizáltabb,kevesebb embert igényel, mint pl a nyugat cég magyar üzemében.Ha ezt még fokoznák, akkor jobb terméket állítanának elő, mint a kínaiak és hasonló áron.

A fogyasztóknak az utóbbi az érdeke.

2018. júl. 8. 17:44
 6/13 anonim ***** válasza:

"Fogyasztók szempontjából pozitív."

aha, Európában maradnának a fogyasztók, Kína meg csak puszira termelne nekünk a semmiért cserébe

láss egy kicsit tovább annál, mint hogy fali fogkefe tartó...

2018. júl. 8. 18:15
 7/13 anonim ***** válasza:
#5 es mibol venne meg az ember? Mert ugye a munkajat a robot vegzi, o meg munkanelkuli.
2018. júl. 8. 18:25
 8/13 A kérdező kommentje:

7#

Nem munkanélküli, szellemi munkát végez.

Nyugaton, gyártósori, meg hasonló munkákat migránsok végeznek.A kényelmes jól fizető szellemi munkákat meg végzik az őslakosok.

2018. júl. 8. 19:04
 9/13 anonim ***** válasza:
Meselj egy kicsit, mit csinal 10 millio szellemi munkas itthon?
2018. júl. 8. 19:06
 10/13 A kérdező kommentje:

Kedves 9,

mondjuk gyártóeszközöket terveznek,karbantartásukat tervezik meg, programozzák őket...stb

Az automatizáció vesz el munkahelyeket, de ad is, méghozzá komoly szaktudást igénylő szellemit.

2018. júl. 8. 19:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!