Tök jó lenne, ha lecsökkentenék az életkoromat 16-ra. Hol írjam alá?
2021. okt. 21. 13:46
3/24 anonim válasza:
Szerintem sem csökkenteni sem emelni nem szükséges a korhatárt, de jó lenne, ha lenne valamilyen szűrő, hogy az illető tudja-e egyáltalán, mire szavaz.
2021. okt. 21. 13:46
4/24 anonim válasza:
16-ra simán le lehetne vinni, inkább szavazzon egy ambíciózus fiatal a saját jövőjéről mint valami demens 88 éves nénike valami zsák faluban 23 egyenként is kva veszélyes betegség mellett.
2021. okt. 21. 13:48
5/24 anonim válasza:
Mert 18 éves korodig nincs törvény szerinti önálló rendelkezési lehetöséged.
Büntetöjogi felelösség sincs, illetve kell még egy nagykorú törvényes képviselö minden hivatalos ügyhöz. Arra való, hogy ne tudják csöbe húzni a tapasztalatlan és tudatlan fiatalkorúakat.
Ez gondolom társadalomtudományi témakörben kutatott kérdés, hogy miért pont 18 év azt nem tudom, nem vagyok otthon ebben a témakörben.
2021. okt. 21. 13:48
6/24 anonim válasza:
"Szerintem sem csökkenteni sem emelni nem szükséges a korhatárt, de jó lenne, ha lenne valamilyen szűrő, hogy az illető tudja-e egyáltalán, mire szavaz."
Szerintem középiskolában oktatni kellene az ilyen dolgokat, ahogy az egyéb törvényeket, alapjogokat, a különbözö rendszerek müködését is, mivel ha elmúlsz 18 akkor már bármit aláírhatsz, jelen esetben még mindíg tudatlanul és tapasztalat nélkül. Középiskolában egyébként is betenném a tananyagba a pályaválasztást, általános ismereteket a hétköznapi dolgokról, kezdetben akár osztályzat nélkül is (bár akkor jó eséllyel magától nem tanulják meg a fiatalok), egyfajta interaktív "foglalkozás" keretében, hogy valamilyen módon értékelhetö legyen. Az általános iskolás elsö-másodikos rendszer is hasonlóan van értékelve.
2021. okt. 21. 13:56
7/24 anonim válasza:
Normális vagy... legyen 12 nem??
Inkább emelni kellene, mint pl a jogosítvány szerzését is!
2021. okt. 21. 14:00
8/24 anonim válasza:
Én levinném 16-ra és 8 általános meglétéhez kötném. Aki nem tud írni olvasni, nem lát alapvető összefüggéseket, az ne szavazhasson. Viszont a fiataloknak legyen joga beleszólni a későbbi életükbe. Ha valaki pont 18 éves korában szavaz először, akkor ő a legközelebi szavazásnál már 22 éves lesz, ami ebben a korban sokat számít. Igenis legyen a fiataloknak beleszólása, hogy milyen életet akarnak maguknak, milyen világban akarnak felnőni.
2021. okt. 21. 14:02
9/24 anonim válasza:
#7 Nem az életkort kell emelni mint egy őrült, hanem megfelelő kompetenciákat kell vizsgálni, és ezeket kell feltételül adni. Hiába emeled a jogosítványt 60 évre, ha 60 évesen is vannak olyanok, akik nem képesek értelmezni egy kresz tábla jelentését. Ezzel nem jutunk előrébb. Inkább jobb szűrés és részletesebb oktatás az, amire szükség van, nem az életkort kell emelgetni a végtelenségig
2021. okt. 21. 14:03
10/24 anonim válasza:
Átlátunk a szitán...Márki Zay a budapesti FIATALOK szavazataival nyert....
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!