Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mittlehet ilyenkor tenni?...

Mittlehet ilyenkor tenni? Mitt kell?

Figyelt kérdés

kb.3hónapal ezelőtt vetünk egy használt telefont samsung szerviz boltban!és ma felhívott a rendőrség hogy lopott a telefon és hogy eljárás indul!

teljesen késsz vagyok mert az eladó csávó nem adott róla szerződést csak egy blokott de azt sem találom sehol!mitévő legyek mire számitcsak? milessz az ügy?

2010. szept. 13. 15:05
1 2
 1/13 Cirmos kandúr ***** válasza:
50%
add el valakinek olcsón:)
2010. szept. 13. 15:15
 2/13 Cirmos kandúr ***** válasza:
50%
sőt add be ilyen szervízboltba
2010. szept. 13. 15:15
 3/13 Cirmos kandúr ***** válasza:
50%
vagy cseréld ki a sim kártyát így nem tudják lenyomozni
2010. szept. 13. 15:16
 4/13 A kérdező kommentje:
huhh atól tartok eről már le késtem:( mert már lakcimem mindenem tudnak nevem stb.....
2010. szept. 13. 15:29
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Cirmos kandúr a sim-kártyát hiába is cserélné ki, mivel minden telefonnak van egy ún. IMEI-száma, amit mindig elküld a toronynak ahová bejelentkezik.

Ha egy telefont ellopnak, akkor ez alapján az IMEI-szám alapján 5 méteres(!) hibapontossággal meg tudják llapítani a telefon hol van.

2010. szept. 13. 15:34
 6/13 anonim ***** válasza:
93%
A rendőrség nem telefonon szokta hívogatni az egy-egy ügyben érintetteket. Biztos, hogy rendőr volt és nem valami kamu???
2010. szept. 13. 15:36
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is lekéstél, ha már hívott a rendőrség. Ilyenkor már nincs értelme kamuzni, ráadásul nem is éri meg. A rendőrség többnyire pontosan tudja, hogy mi a helyzet, csak bizonyítani kell, állj melléjük. A szervizes orgazdaként szerepelhet az ügyben, ezt felgöngyölíteni sokkal nagyobb feladat, mint téged, mint szabályos vásárlót elővenni. Eredendően a kártya nélküli/független/használt dolgokhoz a blokkon kívül nem is kell adniuk semmit, papírt sem. Persze ha a szervizes tudja, hogy lopott (pláne vannak beszállítói), nem is fog adni szerződést, vagy bármilyen papírt. Blokk jó, ha van, de ha nincs, az sem egetverő probléma. Többesszámban írtad a vásárlást, tehát talán van is tanúd, hogy abban a boltban vetted. Elegendő a boltosra rámutatni. Ha nagyüzemben nyomja, úgyis a rendőrség látószögében van már. Nem fognak meghurcolni.
2010. szept. 13. 15:36
 8/13 anonim ***** válasza:

Nekem ellopták a telefonomat tavaly ősszel, és valószínűleg az egyik használt mobilüzletben kötött ki. Én a másik felén vagyok a dolognak. Szerinted én viccből jelentgettem fel az ismeretlen tettest? Remélem, egyszer engem is felhívnak, hogy megvan a telefon, de azt nem szeretném, ha az illető nem adná vissza azzal a szöveggel, hogy nem tudta, vagy már eladta, vagy elajándékozta, vagy mittomén.

Nyugodtan mondd meg nekik, hogy használtan vetted itt meg itt, nem neked lesz bántódásod, hanem a csávónak, aki megvette lopottan. Én sem téged támadlak, hanem a szituációt. Minden jót! 22L

2010. szept. 13. 15:50
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerinted felhív a rendőrség, hogy bocsi lopott a teló, majd feljelentünk, de ne félj van időd meglépni?Dehogy, rendőr vagyok, tudom, hogy az ilyen ügyekben is(mint máshol) kimennek személyesen és felveszik az adataidat elsőnek.Ha legközelebb hív, kérd el az igazolvány számát(kötelessége megadni) és ha látszik h nagyon nagy hülyeség amit mond(ugye ilyenkor elküldöd), vagy bemész és megkérdezed, hogy ki az illető akié a szám.
2010. szept. 13. 15:57
 10/13 A kérdező kommentje:
de ma hivott fel pécsről és mondta hogy majd leszól szolnokra és bekell mennem a rendőrkapitányságra!:(akkor szerintetek nem kamu?
2010. szept. 13. 16:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!