Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha felmondok a munkahelyen...

Ha felmondok a munkahelyen fizetéskor akkor az e havi fizetésem is odaadják?

Figyelt kérdés

Rossz munkahelyre keveredtünk Németországban, nem jelentenek be stb. Magyar munkaadók, nem fizetnek időben és nem annyit amennyit kéne.

15-én fizetünk minden számlát. 15-én adnak fizetést "elvileg".

Most nyomatékosan megkérjük őket, mert semmit sem tudunk így kifizetni, ha késnek a kifizetéssel.

Szóval most 15-én a februári fizetést kapjuk meg.

De ha azonnal felmondunk, akkor azonnal ide kell adniuk az eddig ledolgozott márciusi órákért a fizetést vagy megtehetik, hogy következő hónap 15-re halasztják?

Full fekete munka így az egész, nem takarózhatnak azzal, hogy el kell számolniuk a könyvelővel nem?

Rengeteg kifogást hallottunk már tőlünk.

"betanulási időszak, nem bejelentett ezért az ideiglenes munkabér jár ami kevesebb" és számtalan ostobaságot!

Kérlek ne szídjatok engem, meg ezt a céget ami átvert minket, ha tehetem bejelentem őket valahol, de most nem ez a kérdés, hanem, hogy odaadják-e a márciusban ledolgozott órákért a pénzt?

2022. márc. 13. 14:49
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Mivel feketén dolgoztatok, ezért nyilván nincs szabályozva, hogy mikor milyen pénzeket kellene megkapnotok. Itt egyedül azzal tudok érvelni, hogy ha nem kapjátok meg a nektek járó pénzt, akkor feljelentitek őket, hogy feketén dolgoztatnak ÉS még a fizetést sem úgy adják, ahogy megbeszéltétek. Azt nem tudom, hogy nektek a munka vállalásakor mennyire volt fogalmatok arról, hogy feketén dolgoztok, ezt nektek kell belekalkulálnotok a történetbe. De ha nem akarják, hogy elkezdjenek velük foglalkozni a hatóságok, akkor jobban megéri nekik kiadni azt a pénzt, amivel felétek tartoznak.
2022. márc. 13. 15:15
 2/2 anonim ***** válasza:
Fekete foglalkoztatásnál nincs olyan, hogy munkavállalói jogok, hisz nincs jogilag semmilyen kapcsolat köztetek.
2022. márc. 14. 09:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!