Miért bűnöznek a bűnözők, ha 99 százalékukat úgyis elkapják?
Pl. mi értelme az utcán kirabolni valaki, elvenni a pénzét, telefonját, egy napig költeni ezt a pénzt, hogy aztán elkapjanak, és mész a börtönbe, szorongani a szűk cellában, és még a szappanért is le kell hajolni.
Logikusan a szerzett nyereség nincs egy súlycsoportban az azt követő kellemetlenségekkel.
Az ilyen rendszeres bűnözők szellemi fogyatékosok, akik nem tudják átlátni ezt az összefüggést?
Vagy egyszerűen csak annyira antiszociális figurák, hogy semmilyen normális munkát nem képesek tartósan végezni, hogy azzal pénzt keressenek?

Szerintem a károsítottak kevesebb, mint 99%-a észleli a megkárosulásukat.
A feljelentést közülük megint kevesen csinálják meg, ismerve a rendőrség, bíróság működését.
A felderítési arány az megint sokkal alacsonyabb az említett 99%-nál.

Ebből a témából voltam nemrég egy 6x2 órás előadáson.
Annyi rengeteg dolog van, ami miatt egy bűnöző bűnöz, tényleg lehetne 12 órán át mesélni róla :)
Pár tényező, ami deviáns életmódra hajlamosít: családi háttér, örökölt gének, társadalmi státusz, lakókörnyezet, anyagi helyzet, életmód, mentális állapot, stb.
" Én személy szerint, 30 évig csináltam törvénybe ütköző dolgokat."
Milyen jellegű dolgokat? Csak hozzávetőlegesen. Sikkasztás? Betörés?

Előző vagyok:
Hozzáfűzném még, hogy volt szerencsém olyan egyénhez, aki nagyon jó módú családból származik, szó szerint, mindene megvan, mert a szülei mindent megtesznek érte (balatoni ház, vadiúj autó, külföldi iskola, és mégis rendszeres bűnelkövető (csak még sosem ült bent, mindig szerencséje volt és megúszta pénzbüntivel, vagy közmunkával)).
Olyan emberrel is találkoztam, aki az észak-keleti régióból származik, felmenői generációk óta bűnözésből és segélyből élnek meg.
Huszonéves éves korában a srác gondolt egyet, leérettségizett és felvették egy elég jó egyetemre és azóta is sikeres ember, szereti a munkáját. Hab a tortán, a bűnüldözésen, bűncselekmények megelőzésén belül tevékenykedik.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!