A munkáltató hogyan adhat egy vélt követelést végrehajtóhoz, bírósági döntés nélkül?
Figyelt kérdés
Lényeg, hogy nem töltöttem le a felmondási időt, mert a próbaidőt csak pár nappal túlléptem. Utána nem is beszéltem a volt munkáltatómmal, még az utána kiküldött munkahelyi papírokat sem vettem át a postán. Sőt még le sem írtam nekik a felmondást, csak telefonon közöltem az illetékessel és letiltottam a számát. Jött egy végrehajtótól egy levél, hogy a volt munkáltatóm több százezer távolléti díjat követel rajtam. A kérdésem, hogy adhatja a munkáltató a vélt követelését végrehajtóhoz, úgy hogy a bíróság nem ítélte meg, hogy jogos-e a követelés. Szerintem a végrehajtó sem tehet semmit, bírósági döntés nélkül. Mivel a munkáltató nem döntheti el, hogy ő x összeget követel és az jogos. Ha követelése van, azt szerintem a bíróság felé kell beadnia, nem a végrehajtó felé. Bíróságtól meg nem kaptam értesítést.2022. febr. 19. 15:50
11/14 anonim válasza:
"Gondolom". Tehát meg se nézted.
12/14 anonim válasza:
Kérdező, értjük hogy nem akarod érteni, amit itt írunk neked, mert nem akarsz fizetni. De ezt keményen be fogják vasalni rajtad hiába vergődsz itt nekünk.
14/14 anonim válasza:
Na jó azért nem vagyunk itt ingyenes jogsegély nyújtók.
Attól, hogy valamit nem veszel át, az még kézbesítettnek minősülhet, a "kézbesítési vélelem" alapján. Erről is van jogszabály. Ha nem veszed át, "nem kereste" jelzéssel visszamegy a munkáltatóhoz a térti, és máris kézbesítettnek minősül.
Gondolom a kilépőpapírokkal együtt küldte el a felszólítást.
Így jártál.
Vagy kérd ki a végrehajtás alapjául szolgáló iratokat. Sok sikert hozzá.... én befejeztem itt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!