Hibázott a munkáltató, mit csináljak?
Pàr évvel ezelött egy bedőlt hitel miatt 33% àt vontàk a béremnek.
1.5 év utàn abbahagytàk a levonàst mert a munkàltatóm szerint letelt amit fizetnem kellett. Igy most 2 év letelte utàn ismét kaptam levelet a bérletiltàsról mert akkoriban marad még fent tartozàs. Persze ismét 100ezres végrehajtói dijjal és kamatokkal megspékelve. Én nem hibàztam mivel nem volt beleszollàsom. Mit tegyek, ki fizessen?
Nem tudni, hogy ténylegesen ki hibázott, de úgy néz ki, hogy majdnem mindenki. Még a kérdező is.
A munkáltató azért, mert amíg nem küld értesítést a bank arról, hogy az adós megfizette a tartozását, köteles lett volna vonni, még akkor is, ha túlvonja. Amint azt érzékeli, hogy szerinte lassan letelik a tartozás, írásban meg kell keresni a bankot, hogy kb. még mennyi összeg van hátra.
A bank azért hibázott, mert 1-2 havi be nem folyó törlesztés után nem kérdezett rá a munkáltatónál, hogy miért állt le a letiltás, mikor még a tartozás fennáll.
A kérdező azért, mert nem kísérte figyelemmel a tartozása megtérülését, feltétel nélkül elfogadta azt, ami a feje felett zajlott, nem egyeztetett sem a munkáltatóval, sem a végrehajtóval, sem a bankkal.
Csak hozzáfűzöm: A végrehajtó nem küld a maradéktalan kifizetésről értesítést, hiszen nem számol kamatokat. Ő kiad egy letiltást egy tőkeösszeggel, dátumokkal megspékelve, a többi a munkáltató és a bank dolga. Őt az érdekli, hogy a végrehajtói díja befolyik-e vagy sem.
Ahogy a ma 06:06-os írja.
Plusz a tartozásod összegéről neked is küldtek értesítőt.
Ha kevesebb ideig vonták a letiltást, szólhattál volna a munkáltatódnak, vagy a letiltónak, vagy fizethetted volna saját magad.
Üdv mindenkinek! Ma voltam ügyvédnél ugyhogy màr intézödik a dolog. Én a mai napig semmilyen levelet nem kaptam a tartozàsom összegéröl. Miutàn abbahagyta a munkàltatom a levonàst adott egy papirt , hogy vége a hitelnek. Még aznap voltam a bankba hogy igazoljàk le hogy vége. Szinte elzavartak hogy majd postàn küldik azota vàrom.. A végrehajtót sem én sem a munkàltatóm nem éri utol telefont nem veszi fel levelemre nem vàlaszol.
Szóval én mentem utànna és megyek is.
nem is neked küldik a letiltásról a levelet, hanem a munkáltatónak, és ő köteles téged tájékoztatni.
És mivel én bérügyekkel foglalkozom, tudom, hogy a közben gyűlő kamatokról bizony jönni szokott később új levél :(
ÜDV!
Több dolog fordulhat elő.
1, a munkáltató helyesen járt el és időben befejezte a letiltást.,
2 ha a munkáltató korábban hagyta abba a letiltást és megállapítható, hogy ö hibázott akkor ilyen esetben a munkáltató készfizetőkezesként felel a lenem vont összegér és kamataiért,
3 lehet, hogy új végrehajtási ügyed van, ami független a korábbitól.
Kérdezz rá, egyeztess mint a munkáltatóval illetve ügyfélfogadási időben a végrehajtóval
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!