Kilépés után hónapokkal követelhet rajtam egy munkahely egy tételes átvételivel leadott tárgyat, amiről papír is van?
Amikor kiléptem leadtam egy csomó dolgot, melyekről tételes átvételi készült és ezt mindkét fél aláírta.
Most, jó fél évvel a kilépés után jött egy levél, hogy X dolgot adjam le.
Válaszként lefotóztam a tételes átvételit.
Erre jött auz újabb levél hogy nem találják és ha nem adom le ez meg az lesz.
(ki a f***szt érdekel találják-e? keressék meg)
Foglalkozzzak ezzel vagy szarjak a pofájukba?
Engedd el.
Nekem 3 év után írt messengeren egy volt kolléga, hogy nem tud belépni az egyik oldalra, adjam meg neki a belépéshez szükséges adatokat... :D
"Ha a szóban forgó eszközt leadtad és megvan a mindkét fél által aláírt átadás-átvételi "
AZ állítás csak egyik fele igaz... annyit mondok, papír van róla hogy leadtam... már ha érted mit mondok.
Nyilván értem. :D
Jogilag nézve így se tudnak mit kezdeni vele. Egyrészt ők aláírták a dokumentumot, hogy te átadtad nekik, ergo innentől fogva az ő felelősségük, hogy megvan-e az adott dolog. Másfelöl a fél év elég hosszú idő, eddig nem tűnt fel nekik, hogy hiányzik? Ezzel egy ügyvéd se tud mit kezdeni az ő szemszögükből.
Egyetlen buktató az átadás-átvételi lehet, ha azt nem az adott személy írta alá a céktől (arra gondolok, hogy te hamisítottad oda, vagy valamelyik kolléga írta alá a főnök helyett). Viszont ha a dokumentum tiszta és rendben van, akkor nem kérhetik számon rajtad a hiányzó dolgot.
Teljesen mindegy, milyen papírod van, ha a lopott tárgy nálad van, és ezt be is tudják bizonyítani.
Illetve annyiban nem mindegy, hogy a vádpontok közé még egy kis magánokirat-hamisítás is befigyelhet.
"Teljesen mindegy, milyen papírod van, ha a lopott tárgy nálad van, és ezt be is tudják bizonyítani."
Ühüm.... na és hogy ? na várom az ötleteket. mégis hogy?
" hogy a vádpontok közé még egy kis magánokirat-hamisítás is befigyelhet."
A kiállító nem én vagyok, ugyebár....Öngól.
Jaaaa, hogy te loptál, de a papíron más szerepel.
Így is lehet a papír mérvadó, kivéve ha van róla tanú vagy kamera felvétel, hogy elvitted, a visszahozott cuccok közt meg nincs ott...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!