Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Munkahelyi károkozás miatt...

Munkahelyi károkozás miatt utólag követelhetnek-e valamit?

Figyelt kérdés

2020 nyarán postás kocsival belementem valakibe hátulról. A postás kocsi első lökhárítója sérült valamennyire.

Még ugyanebben az évben otthagytam a postát, valamikor november végén közös megegyezéssel.

Egy évvel később küldik a levelet, amiben kiszámlázták a javítás költségét. Nem egy horribilis nagy összeg -50ezer forint- de ezt nem akkor kellett volna, amikor leszámolás volt a munkaviszonyom utolsó napján? Kaptam a szokásos papírokat, hogy tartozás 0, stb.

Jogszerű-e a követelésük? Mert végső esetben ki tudom fizetni, de ha nem jogszerű, akkor nem fizetnék.

2022. febr. 3. 11:52
 1/3 anonim ***** válasza:
90%
Volt-e a munkaszerződésedben ilyen felelősség kikötve?
2022. febr. 3. 12:01
 2/3 A kérdező kommentje:
Azt én nem tudom, annyit tudok, hogy károkozásnál a kár egy részét áthárítják a dolgozóra. De nem ez a lényeg, hanem hogy 1 évvel a felmondás után követelik.
2022. febr. 3. 12:04
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Én visszaküldeném annak a papírnak a másolatát, amin a "tartozás nulla" van, esetleg azt bekarikázva, és kész is.
2022. febr. 3. 13:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!