Melyik törvény és melyik pontja tiltja azt, hogy a benzinkutak tankolási limitet vezessenek be?
Mert a hatósági üzemanyagárról szóló törvény (2021. évi CXXX.) illetve annak kiegészítése (626/2021) nem. A hét eleji kormányrendelet is csak a meghosszabbításról szól, a törvény módosításáról nem.
Vagy mégis van valamiféle törvény, vagy csak blöffölt Gulyás Gergely?
#10 Akkor nézzünk egy példát...
Benzinkutas vagyok, és ki írom hogy max 5 liter. Geri tegnap azt mondta hogy nem lehet ilyet. Be jön egy navos és azt mondja hogy megbüntet, mert nem lehet ilyet csinálni. Azt mondom neki, hogy nevezze meg a törvényt ami alapján megbüntet. Mondja hogy ilyen törvény nincs hanem a miniszter úr mondta. Én meg azt mondom neki, hogy nem mondott ilyet, bizonyítsa be.
Ez butaság hogy nem kell törvénybe foglalni a rendkívüli intézkedést. Vagy amúgy azt melyik törvény írja le, hogy a rendkívüli intézkedést nem kell?
Még nagyapámék is azt mondták, hogy "a szó elszáll, az írás megmarad".
Tegnap hallottam, hogy betiltották a tankolási limitet. Csak azt korlátozhatják, hogy mennyit vihetsz el kannában.
A jogszabályt hiába kerestem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!