Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Melyik törvény és melyik...

Melyik törvény és melyik pontja tiltja azt, hogy a benzinkutak tankolási limitet vezessenek be?

Figyelt kérdés

Mert a hatósági üzemanyagárról szóló törvény (2021. évi CXXX.) illetve annak kiegészítése (626/2021) nem. A hét eleji kormányrendelet is csak a meghosszabbításról szól, a törvény módosításáról nem.

Vagy mégis van valamiféle törvény, vagy csak blöffölt Gulyás Gergely?

2022. febr. 16. 16:15
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

#10 Akkor nézzünk egy példát...

Benzinkutas vagyok, és ki írom hogy max 5 liter. Geri tegnap azt mondta hogy nem lehet ilyet. Be jön egy navos és azt mondja hogy megbüntet, mert nem lehet ilyet csinálni. Azt mondom neki, hogy nevezze meg a törvényt ami alapján megbüntet. Mondja hogy ilyen törvény nincs hanem a miniszter úr mondta. Én meg azt mondom neki, hogy nem mondott ilyet, bizonyítsa be.

Ez butaság hogy nem kell törvénybe foglalni a rendkívüli intézkedést. Vagy amúgy azt melyik törvény írja le, hogy a rendkívüli intézkedést nem kell?

Még nagyapámék is azt mondták, hogy "a szó elszáll, az írás megmarad".

2022. febr. 17. 09:31
 12/19 anonim ***** válasza:
47%
#11 De az világos, hogy még nincs ilyen? Mármint nem intézkedés, hanem büntetés. Most még nem fog beállítani hozzátok a NAV. A különbség csak annyi az intézkedés és a törvény között, hogy a törvényt meghozni hosszadalmas folyamat, az intézkedés meg 5 perc. Ha nem lenne veszélyhelyzet, akkor hülyeség lenne, amit mond, mert akkor törvény kellene hozzá, az még úgysem lesz, mert egyrészt hosszú, másrészt a parlamenten úgysem menne át a törvényjavaslat. De veszélyhelyzet van, a kormány egyik pillanatról a másikra bármit kitalálhat és az azonnali hatállyal jogerős. Ezáltal amit a Gulyás mond, az teljes mértékig komolyan vehető, mert megtehetik. Most még nincs ilyen, persze. De bármelyik pillanatban megtörténhet.
2022. febr. 17. 12:08
 13/19 A kérdező kommentje:
#12 Végre leesett? Azt kérdeztem eddig is hogy van-e ilyen vagy csak kamuzott a Geri?
2022. febr. 17. 12:11
 14/19 anonim ***** válasza:
0%
#13 Nekem eddig is le volt esve, de te még mindig él vagy tévedve. A Geri soha nem mondott olyat, hogy már most, intézkedés nélkül is, elkezdenek büntetni. Ilyenről sehol nem volt szó, ezt csak te találtad ki.
2022. febr. 17. 12:17
 15/19 A kérdező kommentje:
#14 Fülelj..... [link]
2022. febr. 17. 12:20
 16/19 A kérdező kommentje:
Az erről szóló rendelet sehol sem írja hogy nem lehet limit.
2022. febr. 17. 12:21
 17/19 anonim ***** válasza:
56%

Tegnap hallottam, hogy betiltották a tankolási limitet. Csak azt korlátozhatják, hogy mennyit vihetsz el kannában.

[link]

A jogszabályt hiába kerestem.

2022. febr. 17. 21:08
 18/19 A kérdező kommentje:
#17 Ha nincs jogszabály nincs betiltás, ez jogállamban így működik, márpedig Magyarország ugye az :)
2022. febr. 17. 21:11
 19/19 anonim ***** válasza:
A benzinkutak mindig kiemelten lesznek kezelve, mert az ország működéséhez elkerülhetetlen a működésük. Pl. ünnepnapokon is nyitva kell tartsanak. Ha valamelyik cég nem tudja tovább üzemeltetni, majd a MOL átveszi
2022. febr. 17. 23:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!