Ha kamiont vezetnék szimplán "B" kategóriás jogosítvánnyal akkor a B jogsimat elvennék?
Ez most onnan jut eszembe, hogy legutóbb éjjel azt álmodtam, hogy elmentem melózni egy belföldi fuvarozó céghez. Sokáig nem esett le, hogy nincs rá jogsim, meg is egyeztünk a főnökkel, megmutogatta mit hol találok és már ott álltam, hogy ideje indulni.
Azonban mielőtt beszálltam volna a kamionba nekem eszembe jutott, hogy nincs rá jogsim, csak B kategóriára van meg és nem mertem vele elindulni, mert féltem, hogy ha megállítanak igazolni akkor elveszik a jogsimat.
Viszont ebben a kérdésben nem voltam biztos, hogy a B jogsim ugorna e ha kimennék a forgalomba kamionnal.
Ez egyébként valóban érdekel.
Tényleg bevonnák érte a B jogsimat ha ez a valóságban megtörténne?
Vagy csak szimplán a C kategória megszerzésétől tiltanának el pár évre?
Köszönöm szépen a válaszokat!
Akkor nem olcsó mulatság.
Ha ki szeretnéd próbálni a kamion vezetést B jogaival, van legális módja:
Esetleg elmész egy kamion vezetést oktató sulihoz, hátha biztosítanak egy óra vezetést oktató mellett az óra díj megfizetése mellett.
Én az első órán, még a jobb egybe is ijesztőnek találatam a teherautóval való közlekedést... Mentünk egy kört, oszt mondja az oktató hogy cseréljünk helyet😬
A személyautó után hatalmasnak tűnt a kormánya, túl messzinek a váltó...
Még viszonylag frissek az élmények, de már megvan a jogsi😁
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!