Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mire megyek a rendőrségi...

Mire megyek a rendőrségi feljelentéssel , ha exem nem fizeti a gyerektartást ?

Figyelt kérdés

A bíróság nem tudja behajtani rajta , se bejelentett munkája , se tulajdona .

Az állam nem fizet helyette , mert a keresetem sok , meghaladja azt az összeget , amíg még fizet .Túl vagyok ezeken a körökön már .

Utolsó út a rendőrség .

Mit tudnak vele csinálni ? Milyen büntetésre számíthat ? 3 éve nem fizet semmit .

2022. jan. 25. 12:22
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
58%

Akkor mennék is a rendőrségre, ha gondolod, minden fontosnak vélt iratot vigyél, de a nyomozás során úgyis beszereznek mindent.

Egy próbát mindenképp megér, ne hagyd magad, legalább kiderül miből él a miszter, merthogy valamiből muszáj...érezze a törődést, a büntetőeljárás azért komoly dolog.

Még olyanra is rákérdeznek, hogy iszik, cigizik-e!!! Alaposan ki szokták ezeket nyomozni.

2022. jan. 25. 14:50
 12/19 anonim ***** válasza:
72%

"Fontos kérdés még, hogy tudomása van-e arról, hogy neki fizetnie kell. Tudom hülyén hangzik, de ha valaki nem tudja, hogy pl. a bíróság jogerős ítélettel kötelezte fizetésre, akkor megint bukta."

Bizony, ritka hülyén hangzik és nincs is így. A bírósági ítélet mindenkepp kezbesitettnek tekintendő és jogerős, ha nincs ellene fellebbezés.

2022. jan. 25. 14:56
 13/19 anonim ***** válasza:
40%

Hát bizony rosszul tudod, mert mi van, ha a postás egy olyannak kézbesíti, aki pl. nem vehette volna át, vagy a "jóakaró" szomszédnak, stb.

Lehet, hogy jogerősítik az ítéletet, mert nem fellebbezték meg, mert nem volt ki megfellebbezze...

Láttunk már felmentést ilyen miatt, szóval van olyan, hogy valaki nem tud az ítéletről.

2022. jan. 25. 15:20
 14/19 anonim válasza:
100%

Én 2016-ban ezt már végigjártam. Ült is érte. Mást nem értem el. Azóta sem hajlandó fizetni. Mindig az a kifogás, hogy ha szempillásra van pénz, akkor neki nem kell hozzájárulnia a gyerek tartásához. Ami nem igaz. Semmi köze hozzá, hogy én miből megyek szempilláshoz, körmöshöz vagy bárhova.

Egyébként meg január elsejétől törvénymódosítás történt, már jövedelemhatár nélküli be lehet adni állami megelőlegezésre.

Most én is ezt tervezem.

Az én exemnek sincs semmi a nevén sajnos, de ezt ugye bizonyítani is kell, kell egy sikertelen végrehajtást foganatosítani és csak utána lehet beadni.

Ezért én spórolok, mert kb 15 ezer forintomba fog kerülni. Mert nyilván a végrehajtónak nekem kell kifizetni a munkadíjat, ha már rajta nem tudja behajtani.

De úgy vagyok vele, hogy inkább 1x 15 ezer és utána minden hónapban kapjam a 12 éve megítélt 30 ezret...

2022. jan. 25. 15:27
 15/19 anonim ***** válasza:
93%

13!

Nem, nem tudom rosszul. Átvettnek minősül mindenképp. Sőt, létezik kifuggeszteses ítélet kézbesítés is, amikor a polgármesteri hivatalban függesztik ki, ismeretlen lakóhely esetén. Az is kezbesitettnek tekintett. Ez a nem tud róla duma nem jön be sehol.

2022. jan. 25. 15:29
 16/19 anonim ***** válasza:
0%

A kifüggesztéses ítélet hogy jön ode? Hirdetményi kézbesítésnek hívják egyébként...

Én arról beszélek, ha valaki helyett olyan veszi át a tértivevényes küldeményt, akinek nem lehetett volna. Pl. a pasi (akinek fizetnie kellene) olyannal lakik egy fedél alatt, aki mondjuk az élettársának mondja magát, még akár az is lehetett egykor, de már rühelli, mint a xart és megy a posta a kukába...na akkor ki szerint kézbesített?? Csak szerinted.

2022. jan. 25. 15:36
 17/19 anonim ***** válasza:
80%

16!

Akkor is kezbesitett, mert valaki átvette. Vita vége.

2022. jan. 25. 15:39
 18/19 anonim ***** válasza:
0%
Hülyékkel nem is vitázok.🥴🤪
2022. jan. 25. 15:41
 19/19 A kérdező kommentje:
Ezt ,hogy január elejétől módosult a törvény jó tudni ,utánna nézek .
2022. jan. 25. 16:09
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!