Mire megyek a rendőrségi feljelentéssel , ha exem nem fizeti a gyerektartást ?
A bíróság nem tudja behajtani rajta , se bejelentett munkája , se tulajdona .
Az állam nem fizet helyette , mert a keresetem sok , meghaladja azt az összeget , amíg még fizet .Túl vagyok ezeken a körökön már .
Utolsó út a rendőrség .
Mit tudnak vele csinálni ? Milyen büntetésre számíthat ? 3 éve nem fizet semmit .
3 évig nem volt fizetési hajlandóság ,és most hirtelen 1x fizet ,és minden rendben ?
Trógeleké a világ 😎
Követem, ha nem baj, nálunk 1 éve nem fizet semmit. Mi még csak a jogerősítő végzésnél tartunk, és több százezer forintos tartozása van.
Én úgy tudom, hogy az állam általi megelőzésnél már nem veszik figyelembe a jövedelemet, január elején volt törvénymódosítás.
Ha önhibájából (egészséges, keresőképes, és ennek ellenére nem dolgozik, vagy nem regisztrál munkanélkülire, nem keres állást, nem fogadja el a felkínált munkát) munkanélküli, és esze ágában sincs fizetni, akkor általában vádat emelnek tartási kötelezettség elmulasztásának vétsége miatt. Kap egy közérdekű munkát a bíróságtól. Ha visszaeső vagy többször volt már elítélve, akkor elzárást, legutolsó esetben szabadságvesztést.
De! Ha van valamennyi bevétele és hajlandóságot mutat a fizetésre, akkor az ügyészség felfüggesztheti a büntetőeljárást pl. 1 évre, ami alatt neki törleszteni kell a hátralékát és a tárgyhavi tartásdíjakat is mellette.
Ha ez eredményes, megszüntetik az eljárást. Ha cseszik fizetni, vádemelés.
Ha nem önhibájából eredően munkaképtelen, pl. betegség, baleset miatt, akkor nincs bűncselekmény, megszüntetik az eljárást.
Fontos kérdés még, hogy tudomása van-e arról, hogy neki fizetnie kell. Tudom hülyén hangzik, de ha valaki nem tudja, hogy pl. a bíróság jogerős ítélettel kötelezte fizetésre, akkor megint bukta.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!