Férjem elrabolta a kislányunkat, mit tehetnék még ezeken kívül?
Válófélben vagyunk, férjem lelkileg, anyagilag folyamatosan, fizikailag pedig egyre többször bántalmazott. Én ahogy eljöttem azonnal beadtam a kereseti kérelmet, és kértem ideiglenes intézkedésben a felügyeleti jogot meg a kapcsolattartást, ami ugye elvileg 8 nap. Na most ennek lassan 3 hónapja már, és még sehol semmi.
Eközben nekem muszáj volt visszamenni dolgozni, a kislányt pedig beirattam bölcsibe, amiről az apját tudván milyen, nem tájékoztattam. Ő azonban mégis tudomást szerzett róla, és csütörtök délután egyszerűen besétált és elvitte. A nevelő tudott ugyan a helyzetről, de mivel még nincs semmilyen végzés, igy kötelessége volt odaadni neki. Akkor férjem azt mondta másnap reggel visszaviszi. Másnap kora reggel viszont már tudatta velünk hogy nem fogom visszakapni.
Én azóta (sőt aznap) már szóltam a válóperes ügyvédnek, aki próbálja sürgetni a bíróságot. Beszéltem a rendőrséggel is, akik nem tudnak mit tenni, mivel jogilag megteheti, de azért egy bejelentést tettem. Szóltam a családsegítőnek, aki csak annyit tud segíteni hogy az ottani családsegítősök is kimenjenek környezettanulmányra (az rendben lesz).
A gyámügyet még nem értem el, illetve a védőnőt holnap hívom.
Van valakinek mas ötlete hogy hogyan kaphatnám mielőbb vissza a lányom? Most töltötte be a 18 hónapot, annyira kicsi még...
És a böliben a néni ugyan honnan tudja, hogy az apuka valóban az apuka, ha elviekben még nem látta? Ennyi erővel pedofil maci is besétálhat kijelentve, hogy jött Pannáért..
Szóval ez számomra nonszensz.
Na mar kezdtem hulyen érezni magam, hogy csak nekem fura, hogy az apuka random besetalt a gyerekert es úgy odaadtak neki, hogy nem is ismerik.
De jo, hogy mas is leirta, mert eskuszom azt hittem velem van a baj😅
Mint írtam előtte egy konferencián látták őt.
A beiratást pedig azért tudtam egyedül is intézni, mert elmondtam milyen helyzetben vagyunk, köztük azt is hogy félő ha megtudja, elviszi. Plusz a bölcsöde vezető ismert engem.
Tudom hogy ez már hihetetlen, bárcsak tényleg kitaláció lenne.
Szinte gondoltam, hogy azzal jön a kérdező, hogy ismeri a vezetőt. De ez akkor sem így működik. Ha nincs valamelyik szülő kezében a papír, hogy egyedül gyakorolhatja a szülői jogokat, akkor nem lehet a másik szülő beleegyezését kikerülni.
Máskor jobban nézz utàna a részleteknek, ha kamu sztorit gyártasz.
Jaja, egyszer látták, úgy aztán rögtön megismerés és elengedhetetlen vele a gyereket.
A beiratkozás sem így működik. Pont hogy az ilyen esetek miatt nem fogja engedni egyetlen i termény vezető se, hogy beiratkozás egyedül a gyereket, ha nincs jogerős végzés arról, hogy egyedül is megteheted. Jómagam a szuletesetol egyedül neveltem a gyerekem, apuka lelepett, sosem volt jelen a gyerek életében, de szerepelt az nyakörv kivonatot, mert anno apasagi nyilatkozatot tett. Amikor bolcsodebe akartam íratni, arra az intézményre esett a választásom, ahol az egyik közeli rokonom majd' 20 éve dolgozott, engem is ismert mindenki, a gyereket és a helyzetet is. A bölcsőde vezetője, akivel kimondottan jó barátságban voltunk, minimum heti kapcsolatban, elmondta, nem veheti fel a gyereket, ha nincs apai hozzájárulás vagy jogerős ítélet az elhelyezésről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!