Szerintetek le van kicsit maradva az 1 éves kislányunk ilyen téren?
Szerintem 1 évesen már rég kellene neki kinalgatod darabosat. Nem a fozelekben, hanem külön. Tízórai is gyümi darabokat, nem pépet. Tanulgatnia kell rágni és sok baba utalja ha darabok vannak a pürében. Adj a kezébe kifli véget, pirítós csíkot, banán, eper, barack darabot. Az öklendezés is természetes, így tanulnak. Egyetek együtt, mutasd neki,hogy hogy rágsz.ha félsz,hogy nagyot harap, akkor vágd kicsire (jót tesz a csipegetés a finom motorikának)vagy fogd te neki a darabot. Mi7,5 hónaposan kezdtük ezt, egy évesen már nagyon szépen rágott és a mi ételünkből evett.
Sokszor ledobalta vagy szetnyomta a falatot,ez is normális. Nem fog neki elsőre valószínűleg tetszeni, hiszen sokkal egyszerűbb hogy te belapátolod neki a pürét,ezzel pedig dolgozni kell.
A járást viszont valóban nem tudod és nem is szabad erőltetni,siettetni, azt majd tudja ő.
Sok sikert ! 👍🏻👍🏻
1 évesen már réges rég darabosat, és azt ehetné amit ti.. 1 évesen már falatkákat kellene csipegetnie a kezeivel. Mondjuk ebben szerintem nagyon egyhangúan eteted..
Mozgást és a járást viszont nem kell se nem szabad erőltetni. 18 hós koráig kell elindulnie legkésőbb.
Na jól le lettem pontozva /1-es/
A fiam is 1 éves és nem hajlandó csak pürét enni. Pedig velünk eszik és mindig kínáljuk azzal, amit mi eszünk. Harapja a falatot aztán kiköpi, meg öklendezik. A pufi, meg a keksz az csúszik, mert azt szét áztatja a szájában. Szegénykém nagyon próbálkozik pedig. A bolognai, meg a paradicsomos húsgombócot is tömné befelé, de nem megy a rágás. Nem minden gyerek fejlődik egyformán, majd eszik darabosat. Nem fog 18éves koráig pürén élni.
A járással meg egyáltalán nincsen elkésve. 1 évesen a bútor mellett "kell" kapaszkodva lépegetnie. Persze nem szabad akadályozni a fejlődését, de erőltetni sem kell semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!