Szerintetek le van kicsit maradva az 1 éves kislányunk
ilyen téren?
Figyelt kérdés
Anyósom sajnos egyre többször mondja hogy az étkezésében változtatni kell meg a mozgásában motiválni. Napi 5ször eszik reggel 240 ml tápszer, tízóraira gyümölcs legtöbbször banán, néha tejpép vagy üveges gyümölcsös bébiétel hozzákeverve a banánhoz, utána néha kevés tápszer, ebédre sokszor üveges bébiételt kap és krumpli van hozzá főzve, hétvégén szokott néha anyósom főzni neki húslevest vagy valami zöldségeket. Uzsonnára a maradék főzeléket kapja és később joghurt vagy krémtúro. Estére pedig 240 ml tápszer. Anyósom szerint el kellene kezdenem főzni neki rendes főzeléket meg napi többször etetni mert mindig ragaszkodok a megszokott dolgokhoz és nem adok neki újat. Az a helyzet hogy a főzésben nem vagyok jó és nem igazán tudom mit hogyan kellene csinálni neki. A darabos kajáktol is oklendezik ha a főzelékében van így még paszírozom neki. A mozgásában is szerinte nem kellene ülni vele hanem motiválni h kapaszkodva lépegessen menjen bármerre. Fel szokott állni az ágy fotel szélén és lépeget párat úgy h nem fogom de még nem indult el. Sajnos az a baj nem vagyok egy talpraesett beszédes határozott anyuka így úgy érezheti a kislányom h unalmas vagyok és ő a főnök. Nem tudom hogyan változtassak ezeken de félek h ő is zárkózott elülős lesz. Más anyukák olyan lazán veszik ezt az egészet mennek vele ide oda valakinek már rég eszik darabos kajákat és elindult. Nem tudom h ők hogyan érték el ezeket első gyerekes anyukáként, de én segítséggel se tudom sokszor jól csinálom e.
A krumplit amit a bébi kajához teszel azt kicsi darabokba tedd, nem baj ha öklendezik, de el kell kezdeni mert, tanulnia kell a rágást, fontos a beszéd fejlődés miatt, hogy erősödjenek az arc izmok.
Minden gyerek öklendezik eleinte egy egy darabot, majd mindig többet.
2021. jún. 17. 22:55
12/14 anonim válasza:
Bocsi hülyén írtam.
Minden gyerek öklendezik.
Eleinte egy egy darabot így akartam😁😁
2021. jún. 17. 22:57
13/14 anonim válasza:
Nincs elkésve a járással és az evést szerintem ne eroltesd. Az én gyerekem 16 hónapos, és van, amit a kezébe fog és tömi befelé, pl tojaslepényt, de a levest turmixolnom kell neki, különben kiköpi.
Ez van, majd egyszer ráérez. Kinalgasd, minél több mindennel, hadd probalgassa az ízeket.
A járást viszont ne eroltesd, az nem segít neki, és ne hagyd hogy pl anyós vezetgesse.
2021. jún. 17. 23:00
14/14 anonim válasza:
A járással nincs elkésve, nem kell erőltetni.
Viszont nekem furcsa volt olvasni egy napi étkezését. Mi 9 hónaposan már adtunk neki darabosat, amit ő tudott felcsipegetni és betenni a szájába, "rágni", nyammogni. 1 évesen már bőven önállóan evett (kézzel) legtöbbször azt amit mi (természetesen nem ebben az időszakban csináltam a legfűszeresebb kajákat).
Szerintem kezd el elétenni qz ételt amit saját maga meg tud fogni és enni.
Pürésbe darabosat tenni hülyeség, attól minden gyerek öklendezik.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!