Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Férjem elrabolta a kislányunka...

Férjem elrabolta a kislányunkat, mit tehetnék még ezeken kívül?

Figyelt kérdés

Válófélben vagyunk, férjem lelkileg, anyagilag folyamatosan, fizikailag pedig egyre többször bántalmazott. Én ahogy eljöttem azonnal beadtam a kereseti kérelmet, és kértem ideiglenes intézkedésben a felügyeleti jogot meg a kapcsolattartást, ami ugye elvileg 8 nap. Na most ennek lassan 3 hónapja már, és még sehol semmi.

Eközben nekem muszáj volt visszamenni dolgozni, a kislányt pedig beirattam bölcsibe, amiről az apját tudván milyen, nem tájékoztattam. Ő azonban mégis tudomást szerzett róla, és csütörtök délután egyszerűen besétált és elvitte. A nevelő tudott ugyan a helyzetről, de mivel még nincs semmilyen végzés, igy kötelessége volt odaadni neki. Akkor férjem azt mondta másnap reggel visszaviszi. Másnap kora reggel viszont már tudatta velünk hogy nem fogom visszakapni.

Én azóta (sőt aznap) már szóltam a válóperes ügyvédnek, aki próbálja sürgetni a bíróságot. Beszéltem a rendőrséggel is, akik nem tudnak mit tenni, mivel jogilag megteheti, de azért egy bejelentést tettem. Szóltam a családsegítőnek, aki csak annyit tud segíteni hogy az ottani családsegítősök is kimenjenek környezettanulmányra (az rendben lesz).

A gyámügyet még nem értem el, illetve a védőnőt holnap hívom.

Van valakinek mas ötlete hogy hogyan kaphatnám mielőbb vissza a lányom? Most töltötte be a 18 hónapot, annyira kicsi még...

#gyerekrablás #lassú bíróság
2022. jan. 23. 18:11
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
88%

Már írtam a mű,tükör is, hogy túl sok mindent kértél a beadvanyodban.

Jelenleg a férjemnek ugyanannyi joga van a gyerekhez, mint neked, így bizony nem rabolta el.

Hibáztál, hogy a bantalmazasrol anno nem tettél rendőrségi feljelentést és nem azzal mentél a bíróságra.

2022. jan. 23. 18:21
 2/24 anonim ***** válasza:
32%
Mondjuk en eleve mar azt nem ertem, hogy setalt csak ugy be a bolcsibe es vitte el a gyereket. Nalunk oviban es bolcaiben is szolni kell elore, hogy ki megy a gyerekert es -tok mindegy, hogy bemegyek apuka vagy nagymama, hogy ma o jott, nem adjak ki a gyereket.
2022. jan. 23. 18:28
 3/24 anonim ***** válasza:
86%

2!

A gyereket a szülei bármikor elvihetik.

2022. jan. 23. 18:30
 4/24 anonim ***** válasza:
91%
Nem rabolta el, mivel az övé is. Nemcsak a nőé a gyerek
2022. jan. 23. 18:34
 5/24 A kérdező kommentje:
#2, Igen nekem is kellett egy papír hogy kik vihetik el, de ez csak a nem szülőkre vonatkozik. Amég nincs végzés, addig kötelességük odaadni neki.
2022. jan. 23. 18:34
 6/24 A kérdező kommentje:
#1 ezzel már nem tudok utólag mit tenni. A bántalmazásokrol a folyamatos kontroll miatt nem tudtam (nem mertem) látleletet vetetni.
2022. jan. 23. 18:35
 7/24 A kérdező kommentje:
#4, ez igaz, de ez nem azt jelenti hogy egy még szinte babát, akinek az anyja melkett a helye fogunk es elvisszük. Mert még ha holnap reggel ott lenne a bölcsibe, azt mondanám ok, elvitte hétvégére, es mivel látom hogy visszahozta, még lehet meg is egyeznék vele, hogy vigye el máskor is.
2022. jan. 23. 18:38
 8/24 anonim ***** válasza:
91%

#2 vagyok

A kerdezo azt irja, hogy az apukát nem tajekoztatta arrol, hogy bolcsibe iratta a kislanyt. Szerintem igy meg furabb az eset. Nyilvan igy az dajkák sem ismerik az apukat, de megis odaadtak egy vadidegen ferfinek. Nekem ez igy nagyon nem lenne okes.

És hogy a kerdesre is valaszoljak, ilyen helyzetben ugy gondolom, nem tudsz ennel tobbet tenni. Varni kell:(

De remelem, hogy minel hamarabb visszakapod a picurt!

2022. jan. 23. 18:41
 9/24 anonim ***** válasza:
100%
Arra azért kíváncsi lennék egyedül hogy íratta be a bölcsibe. Ugyanis mind a két szülő kell hozzá, hacsak nincs bírósági végzés arról, hogy egyedül neveli...
2022. jan. 23. 18:46
 10/24 A kérdező kommentje:
#8, apuka feljelentett a gyámhatóságnál hogy veszélyeztetem a gyereket, igy nekik kötelességük volt kivizsgálni az esetet, amihez össze kellett hívniuk minket, és több szakembert akik ismerik, látták a gyermeket, köztük a bölcsöde vezetőjét, es a kislány egyik nevelőjét. Így tudta meg hogy oda jár, és ők is igy ismerték meg. De a kislány is felismerte mikor meglátta.
2022. jan. 23. 18:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!