Ha parom papaja elhunyt akkor kerhetek e rendkivuli szabit?
Figyelt kérdés
Valtott muszakban dolgozok igy keves szabadsaggal tudok szamolni. Tudom a torveny akkor ad lehetoseget erre ha hazassagban elnek a parommal. Viszont a hazassagi szandekot mar bejelentettuk 1 hete februar vegen lesz a polgari. Nem tudom volt e valaki hasonlo cipoben? Es ha igen hogy alakult?2022. jan. 22. 07:34
2/9 anonim válasza:
közvetlenebb hozzátartozó halála esetén jár csak
3/9 anonim válasza:
Nem jár. Ettől még kerhetsz egy nap szabadságot az éves szabadságod terhére, de a munkaltatonak joga van visszautasítani
4/9 anonim válasza:
Házasság sem számit.
Neked nem volt rokonod!
5/9 anonim válasza:
Neked nem jár, főleg hogy házasok sem vagytok. Amúgy milyen gáz már hogy sajnálod a szabit arra hogy a párod mellett legyél mikor elvesztette a papáját..
6/9 anonim válasza:
Részvétem.
Sajnos nem jár neked szabadnap. Ha házasok lennétek, akkor igen, járna törvény szerint, ugyanis jár a házastárs egyenesági rokona esetén is jár 2 szabadnap.
De még nem vagytok házasok, így a sima szabadnapjaidból szükséges kivenned.
8/9 anonim válasza:
Plusz szabadnapot nem kapsz,ettől még kérhetsz rendkívüli szabit, de az a normál szabadságodból kerül levonásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!