Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » 3 napja elhunyt a nagymamam,...

3 napja elhunyt a nagymamam, es azota nagyon elhagyatottnak erzem magam. Mennyi ido utan fog enyhulni a fajdalmam?

Figyelt kérdés
1 het mulva lesz a temetes, amitol nagyon felek. :( Hol kell majd allnom mint unoka?
2016. jún. 14. 21:27
 1/7 anonim ***** válasza:

Általában a rokonok legelől állnak. De te oda állj, ahová szeretnél.

Sajnos nem lehet megmondani, hogy mikor enyhül a fájdalom. Az én nagyszüleim több mint tíz éve haltak meg és még mindig fáj. De az élet megy tovább.

2016. jún. 14. 21:44
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Ne foglalkozz azzal, hogy mit diktál az illem, hogy hova állj, a temetésen úgyis lesz egy csomó ember, aki a világ legnagyobb (néha legbunkóbb) marhaságait fogja mondani, jobb elkerülni őket
2016. jún. 14. 21:58
 3/7 anonim válasza:
Szia! A temetés után egy kicsivel jobb,könnyebb lesz. Ahogy írták,az élet megy tovább,viszont sok dologról eszedbe fog jutni a mamád. Lesznek mélypontok,de ezek felett át lehet lendülni. Próbáld úgy felfogni,hogy ő már nem szenved tovább,jobb neki így.
2016. jún. 14. 23:07
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Én a temetés után kicsit megkönnyebültem,addig én is nagyon féltem tőle . 2 év után is van olyan,hogy megsiratom este ,mert hiányzik .De boldog vagyok,hogy velem lehetett és nem szenved már tovább,hosszú,és fájdalmas betegség után . Néha álmodok is vele :) Egyébként nekem a családom jelentette a legnagyobb támaszt,lelkiekben,pedig nem vagyunk egymás vállán sírós,érzelgős társaság . De láttam milyen erősek,és hogy ez az élet rendje,eltemetjük az idősebb szeretteinket sajnos,akkor is ha fájdalmas.

Egyébként én végülis nem álltam előre a temetésen ,meghúzódtam kicsit hátrébb. Nem is sírtam egyáltalán ,olyan békés volt,semmi nagy felhajtás,még a nap is kisütött aznap . Én valamit ajánlok neked,ha távolabbi rokonok is jönnek,menekülj el minél hamarabb a részvétnyilvánítások elől,én azt alig bírtam ki,egyszerűen pocsék volt a sok álszent húsz éve nem látott szegről-végről rokonoktól hallgatni a jajjgatást meg sirdogálást .

2016. jún. 15. 01:59
 5/7 anonim válasza:
Lehet, hogy soha. 😭
2016. jún. 15. 18:37
 6/7 anonim válasza:

Ez személyiségtől is függ. Egy alapvetően vidám típusú ember könnyebben engedi el a szeretteit. Persze egy ideig mindenkinek fáj, de próbálj arra figyelni, hogy mennyi szép emléket adott neked és most egy jó helyen pihen meg az élete után. Az élet megy tovább és sok szép dolgot tartogat még neked.

Nincs olyan, hogy KELL. Beszéld meg a szüleiddel, hogy hol szeretnél áll. Ha úgy érzed megviselne, hogy a mamád mellett kell állnod, akkor válaszd meg azt a helyet ahol nyugodtan tiszteleted tudod tenni feszengés nélkül. A temetés után könnyebb lesz a tovább lépés.

2016. jún. 16. 08:23
 7/7 anonim válasza:

Részvétem.

Az én nagymamám több,mint két hónapja halt meg,de még mindig sokszor gondolok rá. Én szintén elhagyatottnak érzem magam,de legtöbbször olyan különös ürességet érzek.Mintha egy lyuk tátongna bennem.

Sajnos azt kell mondanom,hogy ez egy olyan fajta fájdalom,amit néha az idő se tud gyógyítani. Viszont ha akar az ember,bele tud törődni. Kitartás!

15/L

2016. jún. 23. 11:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!