Hogyan lehet megszabadulni egy mérgező embertől?(Bővebben lenn)
Kérlek vegyétek komolyan a kérdést, mert lassan arra a szintre jutunk, hogy akár életekbe is kerülhet.
Édesanyám 10+ éve hazahozta a párját. Illik tudni az emberről, hogy alkoholista, édesanyámat szóban bántalmazza, legalább heti rendszerességgel, illetve anyagilag is próbálja manipulálni. Édesanyám már jó ideje ki szeretné rakni a házból, hiszen nincs köztük semmilyen írásos nyoma annak, hogy élettárs, hasonlók, viszont (Nevezzük X-nek az élettársát) X nem hajlandó távozni, illetve nevetséges összegeket kér, amiért cserébe távozik. A ház édesanyám és édesapám tulajdona 50-50%-ban, így semmilyen tulajdonjoga nincs az illetőnek, viszont ide van bejelentve, mint állandó lakcím. Sajnos pontos jogi dolgokkal nem vagyok tisztában, de azok alapján amit olvastam, a beleegyezése nélkül kijelenthető a lakcímről. Amennyiben esetleg ez megtörténik, és továbbra sem hajlandó távozni, a hatóság kilakoltathatja? Illetve ha ez nem vezetne semmire, milyen tanácsokat tudnátok a figyelmembe ajánlani?
Ismételten kérlek Titeket, hogy komoly válaszokat adjatok, akár jogi tudás, akár tapasztalat által.
"Az illető többször fenyegetett minket, hogy ha kirakjuk, ránkgyújtja a házat."
Ez életveszélyes fenyegetés, ami miatt fel lehet jelenteni, nem?
14/15 Sajnos nem készült róla felvétel. Bizonyíték nélkül pedig semmire nem megyek még ha bejelentem is.
15/15 Igen.
"Bizonyíték nélkül pedig semmire nem megyek még ha bejelentem is."
Nem a te dolgod bizonyítani, hanem a nyomozóhatóságé.
Ha nem teszel feljelentést, semmiféle nyoma nem lesz, tehát amikor majd még nagyobb lesz a baj, akkor kezdheted nulláról, hogy végre valami változás legyen. Ha viszont bejelented, akkor minél kisebb településről van szó, annál nagyobb az esély rá, hogy jobban oda fognak figyelni rátok pont azért, hogy ne legyen még nagyobb a baj, ha meg mégis lesz, akkor legalább lesz majd mire hivatkozni: hogy nem először fordul elő, hiszen korábban is volt már feljelentés.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!