Miert akarnak ennyien nevet valtoztatni?
Tobb ilyen kerdest is olvasok itt, hogy megszeretnem valtoztatni a nevemet...stb.
Miert vannak ezek a nevvaltoztatasok?
Én teljesen komolyan mondom: vannak vicces kedvű nem roma szülők, akik bele se gondolnak, hogy gyereküknek a vicces hangzású neve furcsa reakciót válthat ki majd embertársaiból.
Konkrétan tudok egy 9 éves kislányról, akit úgy hívnak, hogy "Major Anna" (hölgyek biztos tudnak asszociálni egy konyhai fűszer nevére, ha egybeolvassák).
Mikor Palik Laciéknak született a kisfiuk, ők mesélték a tévében, hogy nekik nagyon tetszik az Attila név, de a vezetéknevével viccesen hangozna, ezért nem lett a kisfiú Palik Attila, hanem más nevet adtak neki. De nem minden szülő gondolkodik így.
Van más eset is, nekem pl. apám sokat ártott, és nem szeretem viselni a vezetéknevét emiatt. Még nem változtattam, de már sokszor gondoltam rá, hogy hogyan és mire lehetne.
Megint más eset: vannak kapásból olyan vezetéknevek, amik gúnyolódásra adnak alapot, és ha a szülőnek nem jut eszébe már a gyerek születésekor, és a gyerek később elégedetlen vele, akkor nem is csodálkozom, hogy változtatnak rajta ilyen esetben.
Vannak hírességek is, akik ugyancsak módosítottak a nevükön, hogy jobb hangzású legyen a hírnevük mellé.
És persze ha egy nő férjhez megy, és emiatt akar nevet változtatni, az is egy ok. Vagy ha elválik egy pár és a nő vissza akarja venni a lánykori nevét, nem akarja megtartani az asszonynevét, ugyanígy.
A többi okot nem ismerem, de biztos mindenki meg tudná indokolni.
Én külföldre költöztem,és azért akarom megvàltoztatni,hogy az otthon felejtett kàrtevöim még véletlenül se talàljanak ràm.
Plussz egy jelkép az uj életem kezdetéhez!
Nekem annyi okom van megváltoztatni a nevem, hogy szinte felsorolni is sok.
Egyrészt nem szeretem apám nevét, amihez annyi rossz élményem kötődik, (nem mellesleg pedig hülye viccek gyártására alkalmas, és még leírni is nehéz), a keresztnevem igazi divatnév, mindig is utáltam a teljes alakját és a becézését is.
Egyébként pedig szeretnék még egy keresztnevet, mert csak egyet kaptam, és az is elég gáz... Van viszont kedvenc nevem, amit szívesen viselnék.
Még nem szántam rá magam a változtatásra, mert sok macera, rengeteg idő és pénz. Egyébként meg nemrég férjhez mentem, és a nevemet a férjem nevének teljes alakjára változtattam, bármennyire nem trendi ez most. Így nem kell használnom sem az utált vezeték- sem az utált keresztnevem. Ha be kell mutatkoznom, egyszerűen azt mondom: X. Y.-né vagyok. Esetleg megmondom a keresztnevem is, hogy tudjanak hogy szólítani.
Én a keresztnevemet változtattam meg 23 évesen. Nem volt igaazából semmi baj vele, csak én nem éreztem vele jül magam. Szerintem nem illett hozzám és becézni sem nagyon lehetett. Ez a név az Erzsébet volt és utáltam, amikor Erzsikéztek.
Most egy sokkal rövidebb nevem van, amit becézni sem lehet és jobban érzem magam tőle. Azóta nagyon kevesen vannak, akik a régi nevemenn hivnak. Mindenki megszokta, hogy új nevem van és kész.
Én nem bántam meg a változtatást.
Mert Lakatos Zidane nem szereti a francia focit. XD
Nekem az ilyen ,,divatos" nevek közül a Zsaklin a kedvencem. Meg a Szebászcsön és a Kevin. Komolyan, a szülők miért utálják a gyerekeiket?
Miért a Málna miféle név...kedves Vad Katink lányát, így hívják..és ő nem roma...
Én személy szerint ismerem az első Jennifer-t is az országban! Szegényt kétszer kellett anyakönyveztetni, mert először nem fogadták el a nevét, két nappal később pedig mégis!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!