Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Miert akarnak ennyien nevet...

Miert akarnak ennyien nevet valtoztatni?

Figyelt kérdés

Tobb ilyen kerdest is olvasok itt, hogy megszeretnem valtoztatni a nevemet...stb.

Miert vannak ezek a nevvaltoztatasok?

2008. dec. 15. 02:14
1 2
 11/19 anonim válasza:
94%

Én teljesen komolyan mondom: vannak vicces kedvű nem roma szülők, akik bele se gondolnak, hogy gyereküknek a vicces hangzású neve furcsa reakciót válthat ki majd embertársaiból.

Konkrétan tudok egy 9 éves kislányról, akit úgy hívnak, hogy "Major Anna" (hölgyek biztos tudnak asszociálni egy konyhai fűszer nevére, ha egybeolvassák).

Mikor Palik Laciéknak született a kisfiuk, ők mesélték a tévében, hogy nekik nagyon tetszik az Attila név, de a vezetéknevével viccesen hangozna, ezért nem lett a kisfiú Palik Attila, hanem más nevet adtak neki. De nem minden szülő gondolkodik így.

Van más eset is, nekem pl. apám sokat ártott, és nem szeretem viselni a vezetéknevét emiatt. Még nem változtattam, de már sokszor gondoltam rá, hogy hogyan és mire lehetne.

Megint más eset: vannak kapásból olyan vezetéknevek, amik gúnyolódásra adnak alapot, és ha a szülőnek nem jut eszébe már a gyerek születésekor, és a gyerek később elégedetlen vele, akkor nem is csodálkozom, hogy változtatnak rajta ilyen esetben.

Vannak hírességek is, akik ugyancsak módosítottak a nevükön, hogy jobb hangzású legyen a hírnevük mellé.

És persze ha egy nő férjhez megy, és emiatt akar nevet változtatni, az is egy ok. Vagy ha elválik egy pár és a nő vissza akarja venni a lánykori nevét, nem akarja megtartani az asszonynevét, ugyanígy.

A többi okot nem ismerem, de biztos mindenki meg tudná indokolni.

2008. dec. 15. 11:42
 12/19 anonim ***** válasza:
72%

Én külföldre költöztem,és azért akarom megvàltoztatni,hogy az otthon felejtett kàrtevöim még véletlenül se talàljanak ràm.

Plussz egy jelkép az uj életem kezdetéhez!

2008. dec. 15. 13:13
 13/19 anonim ***** válasza:
93%

Nekem annyi okom van megváltoztatni a nevem, hogy szinte felsorolni is sok.

Egyrészt nem szeretem apám nevét, amihez annyi rossz élményem kötődik, (nem mellesleg pedig hülye viccek gyártására alkalmas, és még leírni is nehéz), a keresztnevem igazi divatnév, mindig is utáltam a teljes alakját és a becézését is.

Egyébként pedig szeretnék még egy keresztnevet, mert csak egyet kaptam, és az is elég gáz... Van viszont kedvenc nevem, amit szívesen viselnék.

Még nem szántam rá magam a változtatásra, mert sok macera, rengeteg idő és pénz. Egyébként meg nemrég férjhez mentem, és a nevemet a férjem nevének teljes alakjára változtattam, bármennyire nem trendi ez most. Így nem kell használnom sem az utált vezeték- sem az utált keresztnevem. Ha be kell mutatkoznom, egyszerűen azt mondom: X. Y.-né vagyok. Esetleg megmondom a keresztnevem is, hogy tudjanak hogy szólítani.

2008. dec. 15. 14:29
 14/19 anonim ***** válasza:
96%
Én is meg akartam változtatni a nevemet, mert utáltam a vezeték és a keresztnevemet is. Emlékszem kicsinek a dokinál mindig bemondták a nevet így az egész váróterem hallotta kit szólítanak. Én mindig odaálltam szorosan az ajtóhoz, hogy ha kimondják a nevem gyorsan be tudjak slisszolni, anélkül, hogy bárki látna. Beteges, mi...:-) Azóta férjhez mentem így ezért változtattam meg a nevem, de ha elválnánk tuti visszavenném az eredetit, mert már elfogadtam valamennyire.
2008. dec. 15. 15:09
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Én a keresztnevemet változtattam meg 23 évesen. Nem volt igaazából semmi baj vele, csak én nem éreztem vele jül magam. Szerintem nem illett hozzám és becézni sem nagyon lehetett. Ez a név az Erzsébet volt és utáltam, amikor Erzsikéztek.

Most egy sokkal rövidebb nevem van, amit becézni sem lehet és jobban érzem magam tőle. Azóta nagyon kevesen vannak, akik a régi nevemenn hivnak. Mindenki megszokta, hogy új nevem van és kész.

Én nem bántam meg a változtatást.

2008. dec. 15. 15:11
 16/19 anonim válasza:
100%

Mert Lakatos Zidane nem szereti a francia focit. XD

Nekem az ilyen ,,divatos" nevek közül a Zsaklin a kedvencem. Meg a Szebászcsön és a Kevin. Komolyan, a szülők miért utálják a gyerekeiket?

2008. dec. 15. 17:28
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Gyerekként, sőt még a tini korszakomban is utáltam a nevem, mindig meg akartam változtatni. Most, hogy férjhez mentem, csak úgy voltam hajlandó felvenni a férjem nevét, hogy ...-né és a saját teljes nevem. Megszokás, vagy, nem tudom miért, de egészen megszerettem az egykor gyűlölt nevem.
2008. dec. 15. 18:42
 18/19 anonim ***** válasza:
74%

Miért a Málna miféle név...kedves Vad Katink lányát, így hívják..és ő nem roma...

Én személy szerint ismerem az első Jennifer-t is az országban! Szegényt kétszer kellett anyakönyveztetni, mert először nem fogadták el a nevét, két nappal később pedig mégis!

2008. dec. 15. 21:33
 19/19 anonim válasza:
100%
A romák azért vesznekk fel ritka nevet mert különbnek tartják magukat. Ők azt mondják magukra h kissebség ami már nem nagyon igaz. és én sem örülnék ha Vinethu lenne a nevem. Ami valós mert én szabolcs megyéből származom, és ott nyirbátorban van egy ember akit vinthunak hivnak, poén
2008. dec. 17. 19:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!