Miert akarnak ennyien nevet valtoztatni?
Tobb ilyen kerdest is olvasok itt, hogy megszeretnem valtoztatni a nevemet...stb.
Miert vannak ezek a nevvaltoztatasok?
Vannak vicces kedvű szülők, akik kiválasztják a vezetéknévhez legkevésbé illő keresztnevet pl.: a sokat emlegetett Végh Béla
Ott vannak még a magyarok számára kiejthetetlen külföldi nevek (német, szerb, szlovák, stb..)amit esetleg magyar származása ellenére is viselnie kell az embernek pl.: Vujity Tvrutko
:)
Én teljesen meg vagyok elégedve a nevemmel, viszont egy második keresztnevet szerettem volna felvenni. De inkább úgy mutatkozom be mindenkinek, hogy azt a nevet is odateszem. :) Persze nem, apeh ellenőrnek. :)
Talán azért, mert úgy 15 éve divatba jöttek a külföldi nevek, sorozatszereplők nevei, és a "kedves szülők" előszeretettel adtak olyan neveket a magyar gyermekeiknek, mint Szamanta, Pamela,Dzsenifer...stb. Nos, ezek a nevek még gyermekkorban aranyosak is, de azért már felnőtt korban ferdén néznek az emberre, ha ilyen "hülye" neve van. Nekünk a védőnőnk Monaliza volt...Mai napig nem tudok napirendre térni fölötte, hogy volt olyan elmebeteg anyja vagy apja, aki ilyen idióta nevet adott neki... Ha átnézed a MAGYAR utónévkönyvet, idiótábbnál idiótább neveket találsz: Kunigunda, Ariana,Hamilton,Eszmeralda...stb.
Persze, más országban, kultúrában, ahol ezek megszokott nevek, ott nincs gond, na, de gondolj bele, milyen hülyén hangzana, hogy Eszmeralda néni, vagy Hamilton bácsi! ?
Egyre népszerűbbek a jól hangzó külföldi (elsősorban angol nyelvterületekről származó) nevek,melyekhez képest a mi kőkorszaki "azonosítóink" finoman szólva is elavultnak és nevetségesnek hangzanak.
Bizti le leszek pontozva,de szerintem ez így van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!