Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Miert akarnak ennyien nevet...

Miert akarnak ennyien nevet valtoztatni?

Figyelt kérdés

Tobb ilyen kerdest is olvasok itt, hogy megszeretnem valtoztatni a nevemet...stb.

Miert vannak ezek a nevvaltoztatasok?

2008. dec. 15. 02:14
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
60%
Talán mert nem tetszik nekik a nevük?xD
2008. dec. 15. 02:39
 2/19 anonim válasza:
32%
xD, meg lol... ez igazán kőkemény válasz. Szánalmas :-(
2008. dec. 15. 03:37
 3/19 anonim ***** válasza:
28%
szerintem a válság miatt nagyon sokan külföldre költöznek, és szeretnék pl angolosítani a nevüket
2008. dec. 15. 04:57
 4/19 anonim ***** válasza:
100%

Vannak vicces kedvű szülők, akik kiválasztják a vezetéknévhez legkevésbé illő keresztnevet pl.: a sokat emlegetett Végh Béla

Ott vannak még a magyarok számára kiejthetetlen külföldi nevek (német, szerb, szlovák, stb..)amit esetleg magyar származása ellenére is viselnie kell az embernek pl.: Vujity Tvrutko

2008. dec. 15. 09:18
 5/19 anonim válasza:
90%
Vagy a Kolompár Marlonbrando!
2008. dec. 15. 09:25
 6/19 anonim válasza:
36%

:)

Én teljesen meg vagyok elégedve a nevemmel, viszont egy második keresztnevet szerettem volna felvenni. De inkább úgy mutatkozom be mindenkinek, hogy azt a nevet is odateszem. :) Persze nem, apeh ellenőrnek. :)

2008. dec. 15. 10:07
 7/19 anonim válasza:
100%

Talán azért, mert úgy 15 éve divatba jöttek a külföldi nevek, sorozatszereplők nevei, és a "kedves szülők" előszeretettel adtak olyan neveket a magyar gyermekeiknek, mint Szamanta, Pamela,Dzsenifer...stb. Nos, ezek a nevek még gyermekkorban aranyosak is, de azért már felnőtt korban ferdén néznek az emberre, ha ilyen "hülye" neve van. Nekünk a védőnőnk Monaliza volt...Mai napig nem tudok napirendre térni fölötte, hogy volt olyan elmebeteg anyja vagy apja, aki ilyen idióta nevet adott neki... Ha átnézed a MAGYAR utónévkönyvet, idiótábbnál idiótább neveket találsz: Kunigunda, Ariana,Hamilton,Eszmeralda...stb.

Persze, más országban, kultúrában, ahol ezek megszokott nevek, ott nincs gond, na, de gondolj bele, milyen hülyén hangzana, hogy Eszmeralda néni, vagy Hamilton bácsi! ?

2008. dec. 15. 10:17
 8/19 A kérdező kommentje:
Jaj, ennyi komolytalan valaszt irni, ezt komolyan kerdeztem, es nem elsosorban a romak angol neveire vagyok kivancsi.
2008. dec. 15. 11:10
 9/19 anonim ***** válasza:
89%

Egyre népszerűbbek a jól hangzó külföldi (elsősorban angol nyelvterületekről származó) nevek,melyekhez képest a mi kőkorszaki "azonosítóink" finoman szólva is elavultnak és nevetségesnek hangzanak.

Bizti le leszek pontozva,de szerintem ez így van.

2008. dec. 15. 11:34
 10/19 anonim válasza:
94%
Nem csak divatból változtatnak nevet, én például szeretném felvenni anyukám vezetéknevét is kötőjellel az enyém (=apukámé) mellé.
2008. dec. 15. 11:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!